gibki8 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Zamierzam kupić swoją pierwszą Megankę. Oto obiekt moich spekulacji. http://renault-lyko.otomoto.pl/renault-meg...e-C4727430.html Wiem już ze samochodem przez 4 miesiące jeżdził właściciel salonu. Był on tym samochodem kilka razy w Austrii dlatego też ma on winietki na szybie. Nie był bity(sprawdziłem to po małych dojściach i znajomościach). Będzie to już moje kolejne Renault ale pierwsze Megane więc pytam sie was czy się opłaca. Samochód 2 miesiące wcześniej kosztował ponad 50 000 zł. Thalie zostawiam w rozliczeniu za jakieś 17 000 zł. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 moim zdaniem to ma za slaby silnik. 1.4 nie poradzi sobie dobrze z masa auta. W dodatku jak bedzie wlaczona klima to auto bedzie troche slabsze. Jezeli chcesz wydac jak dla mnie tyle kasy to lepiej jeszcze poszukac czegos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autko ładne, ale drogie (targuj się na 40k) - demo to przeważnie najsłabsza wersja wyposażenia. Za taką cenę można kupić diesla. Silnik faktycznie słaby, ale do spokojnej jazdy zupełnie wystarczający - przejedziesz się to sam ocenisz czy Ci odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Business Line to nie takie zle wyposazenie juz, choc mozna lepiej. Ale jak na hatchbacka w BL i z tak slabym silnikiem to kase chca stanowczo za duza. Wydajac 45K PLN to mozna wyszukac naprawde cos lepszego. Pytanie - czego oczekujesz od samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dla mnie samochód musi miec klimkę radio i być ekonomiczny. I taki jest ten tutaj o którym gadamy. Silnik jest bardzo dobry bo ma 100 koni i osiąga je bardzo wcześnie więc silnik ciągnie od samego dołu. Wersja wyposażenia jest wystarczająca i nie brakuje mi w niej nic. Z ceną to będe sie za chwile targował bo jadę się jeszcze raz przejechać i pogadac o cenie. Zobaczę ile wezmą za moją Thalię, Proponowali mi 17 000 ale też bede dyskutował o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja mam taki silnik w kombi i sobie radzi, więc te wypowiedzi, że słaby silnik jak na to auto to można między bajki włożyć. Każdy inaczej jeździ - jedni potrzebują więcej mocy, drudzy mniej, ale 1.4 16V w Megane sobie spokojnie radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tak z tym, ze "od samego dolu" to bym nie przesadzal... Meganka jest niestety dosc ciezka a 1.4 ma marny moment obrotowy (jakies 125Nm). Jak dla mnie to auto fajne ale - jak juz koledzy zauwazyli - za te cene to dCi. A jak koniecznie 1.4 to jakies 10K w dol powinno byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A jak koniecznie 1.4 to jakies 10K w dol powinno bycTym bardziej, że auto oklejone reklamami i chcąc - niechcąc reklamujesz salon......a za to się należy wynagrodzenie czyli dodatkowy upust A z drugiej strony - młode auto, z małym przebiegiem, na gwarancji, z udokumentowanym pochodzeniem i jak mniemam w 100 % bezwypadkowe - to cena może być ponetna. Za mniejsze pieniądze można pewnie trafić jakiegoś pokiereszowanego imigranta :cry: Silnik 1,4 a 1,6 - gdzieś już napisano, że różnica w mocy to tylko 10 koni (przy praktycznie tym samym spalaniu), a mnie moje 1,6 absolutnie wystarcza do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 samochód nie ma reklam. jest wyczyszczony i zdarty z reklam. Silnik ciągnie od około 2500 obrotów i jest bardzo cichy. Zawieszenie jest bardzo komfortowe ale nastawione bardziej na sport niż komfort. 1.6 nie chcę bo słyszałem że różnicy w przyśpieszeniu nie ma a 1.6 jest bardziej wadliwy. Sprawdzałem też podwozie i jest w stanie idealnym. Autko jest super fajne i bardzo mi sie spodobało. Kasa to jedynie 44 000 więc już jest coś. Na razie go zarezerwowałem. Teraz tylko papiery do Thali przywiozę i ustalę cenę Megane będzie moje bo po 2 jeździe zakochałem się w nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Megane będzie moje bo po 2 jeździe zakochałem się w nimNo to witamy w klubie A przy okazji - ile ten model z tym wyposażeniem kosztuje jako nówka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Bez metalika około 60-62 tysięcy. Ta wersja nie ma tylko nawigacji z Renault skóry i karty hands free. No i automatycznej klimy tez nie ma ale jest ręczna i to mi wystarczy. Zaskoczyło mnie to że ma on oświetlanie podłogi po otworzeniu drzwi(zarówno z przodu i z tyłu) dwa schowki w podłodze z przodu o pojemności 11 litrów. A i ten model ma dołożony oryginalny auto alarm z Renault i dywaniki za 160 zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Czyli cena (44 tys) to 70 % wyjściowej. Jak na 1,5 roczne auto to chyba ciut za dużo. TARGUJ SIĘ To że nie ma HF i automatycznej klimy to moim zdaniem tylko plus - dwa układy mniej które mogą się zepsuć, a praktycznie niczemu nie służą 8-) A dwa schowki w podłodze mają wszystkie MII - w moim aucie wszystkie schowki są już wypełnione zabawkami Juniora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 W alize jest tylko u pasażera. U kierowcy nie ma tego udogodnienia. We wtorek będę miał wycenę Thali to dopiero wtedy będę sie targować. Jak dadzą 16 000 to wtedy będę się targował o cenę Megi. Dla mnie HF i auto klima to zbędne gadżety. Jak patrzyłem na allegro to w podobnym roczniku i z podobnym przebiegiem stoją koło 50 000. A i data rejestracji tego auta to 3.1.08 czyli jest jeszcze 2 lata na gwarancji co bardzo mnie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Z doswiadczenia wiem, ze jak sie tylko da, to nalezy przedluzyc gwarancje. Chyba, ze bedziesz robil tym autem wiecej niz 25K km rocznie. Klima automatyczna jest wygodna, bo mozna jej uzywac w trybie auto albo recznie sterowac. Naprawde wygodne rozwiazanie. HF zgodze sie - mialem w poprzedniej Megance i checia sie tej opcji pozbylem w obecnej Megi Natomiast jesli chodzi o cene to drzyj z nich, bo jest stanowczo za duza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 powiem tyle. kupiłem. Jeszcze się okazało że samochód ma czujnik wycieraczek i czujnik zmroku czyli automatycznie włączane światła, Jestem tak zadowolony że mógłbym z niego nie wysiadać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi