bronius Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 wentylowane są grubsze niż niewentylowane więc bez zmiany zacisku nie wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja musze wymienić musowo na dniach tarcze i klocki ale nie wiem na jakie, czy w aso za calość 550zł czy jakieś inne do 500zł, a samochód to meganka I ph2 z 99r. classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 550 to troche duzo :-? Jak dobrze poszukasz to z klockami i tarczami (nie byle jakimi) powinieneś zmieścić sie w 350-400zl + wymiana w swoim własnym zakresie. Z tego co widziałem to nie ma tam za dużej filozofi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 tylko co tu wybrać , to jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Mnie też czeka wymiana (czekam tylko na kase) i za dużo nie bede kombinowal więc wyszedł mi zestaw: -klocki: TRW cena ok 100zl (obowiązkowo wymieniam) -tarcze: BREMBO cena ok 150zl (jesli bedzie potrzeba to też wymieniam) lub jesli masz wątpliwości to poczytaj tutaj: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=6669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 hmm, dzisiaj mi powiedzieli ze tarcze z ate + klocki z textara + robocizna = 700zł, hmm troche dużo chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 trochę?? ja za przewiercane tarcze Zimmermanna i klocki Ferrodo dałem w sumie 500 zł ( do Megany II) !!!!! moim zdaniem to jest koszmarnie duzo te 700 zeta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 hmm, a może warto w aso wymienić, bo napisali mi ze 650zł, a jeszcze rabat będzie 18%. Ale nie wiem czy oryginalne są porządne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Przemyśl sprawe czy nie wymienisz ich sam, odrobina cierpliwośći manual z forum i do przodu , a pare groszy (trzeba odkładać na wzmacniacz) w kieszeni zostanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 jest jeden problem, nie mam warunków żeby to zrobić, bona parkingu to masakra to robić. To są właśnie uroki mieszkania w bloku :| , ustawiłem się do aso przynajmniej 50zł w kieszeni :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 ja ostatni wymieniałem hamulce z tyłu auta, tarcze (bo mi się wżery rdzy porobiły :evil: ) no i klocki i łożyska, za części: tarcze LUCAS klocki ATE i łożyska też chyba ATE ok. 400 zł + jakieś 80 zł za wymianę u znajomek mechanika w miasteczku nieopodal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 A ja mam pytanko. Czy warto inwestowac w tarcze wentylowane nacinane/nawiercane marki brembo. O cus takiego http://www.allegro.pl/item352753137_sporto...lia_kangoo.html I do tego jakies lepsiejsze klocki ... typu EBC Green Stuff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Oczywiście że warto, jak byś kupował hińszczyzne to zaoszczędzisz 100-150 zł na zestawie a wymieniać będziesz musiał 2 razy częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 A czym rozni sie tarcza nacinana od "zwyklej" ... poza wygladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Tym że nacięcia zbierają pył z klocków czyli powinny hamowac efektywniej i tarcze nacinane są wysokonawęglane. Jak się nagrzeją i wjedziesz w kałużę to nie powinny się pokrzywić. Oczywiście nie radzę próbować chociaż moje przeżyły już wszystko i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi