Bazyl123 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Witam Wymieniałem olej i zauważyłem lekkie zapocenie z rury wchodzącej do Intercoolera, jak ją poruszyłem to się przesuwa. Czy to tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Oprócz tego że pływa w oleju to chyba ok. U mnie w 1.3 też ma lekki ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl123 Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Podczas jazdy jest taki moment cichego gwizdu bardzo wysokotonowego, ten gwizd pojawia się jak turbo lekko dmucha, bo jak tylko mocniej gaz wcisnę to znika. Może to nieszczelność, jak było zimno to gwizd był głośniejszy ale też znikał przy mocniejszym wciśnięciu gazu. Jak jest takie zapocenie to może słabo ta uszczelka trzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Jak już wspomniałem w innym wątku, u mnie nic nie syczało ani nie gwizdało. Weź kogoś niech delikatnie przegazuje na postoju, a Ty nasłuchuj przy silniku, czy to czasami nie turbina w pewnym zakresie obrotów generuje takie dźwięki. Jak masz tylko zapocenie proponuję na razie tego nie ruszać, natomiast należy się liczyć z tym, że jak zacznie śmierdzieć w kabinie przypalonym olejem kapiącym na osłonę wydechu, to uszczelka jak najszybciej do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi