chalupal Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Witam, zakupiłem Megane 2 1.6 16v z 2005rWyczytalem że po odpaleniu powinien na komputerze pokazać się napis Oil Ok.U mnie tego komunikatu nie ma ,mogę po prostu mieć wersje bez czujnika i dlatego nie ma komunikatu czy raczej to jakaś usterka, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Wszystkie miały czujnik poziomu oleju, komunikatu nie będzie przy odpiętej wtyczce od czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chalupal Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ok, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Czujnik jest od tyłu silnika - można się do niego dostać. Dostępny od strony koła prawego. Z reguły jego wtyczka jest mocno zaolejona. Obstawiam uszkodzony czujnik - ułamany przy demontażu miski olejowej. Na jego obudowie jest kolorowy pierścień - chyba pomarańczowy - "rozróżnienie" modelu czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chalupal Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Dzięki,jutro to sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi