misiek2991 Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Witam, Mam pytanie odnośnie wymiany tarcz hamulcowych na przodzie auta. Posiadam obecnie tarcze 296mm. Jest możliwość zamontowania większych tarcz? Czy wejdą tam bez problemu tarcze np. z laguny w rozmiarze 320 mm? Czy może będzie trzeba zmieniać jarzmo oraz zacisk. Autko Megane III 2.0 Tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Wejść wejdą, ale wtedy felga minimum chyba 17, no i jak tarcze większe, to musisz zmienić analogicznie do nich zaciski i jarzmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek2991 Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Z felgami to nie problem tylko chodziło mi o te zaciski i jarzma ponieważ tu na forum gdzies wyczytałem, że podobno są te same w 296 oraz w 320. Więc wole się upewnić i zapytać bo może ktoś robi taka modernizację i jest w stanie to potwierdzić albo zaprzeczyć? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Zacisk może zostać z tarczy 296mm, choć ma mniejszą średnicę tłoczka 57mm, a z laguny pod tarcze 320mm średnica 60mm. Jarzmo do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_Anty_Kler Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Witam! Czy taką konwersję ktoś już zrobił do końca? Sam muszę zmienić tarcze przód i tył. 180 TCE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi