Pawel Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zadzwoń do tego sklepu, bo naprawdę ciężko znaleźć taniej niż u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Mam u siebie takie tarcze: Problem polega na tym, że nie mogą mi nigdzie takich znalezc. Z tego co wyszukałem na necie to montowane np. W Renault 19, Clio II, gdzieś tam Megane sie przewineło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 zaciski wyglądają podobnie do tych z megane coupe F7R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 http://moto.allegro.pl/tarcza-hamulcowa-lozysko-tyl-renault-clio-wawa-i2435105149.html takich tarcz potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zmierz średnicę tych tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-Rey Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Masz Megane I phII 1.6 16V? W tych wersjach silnikowych nie było tarcz z tyłu. Chyba że masz kombi. Jeśli nie to poprzedni właściciel sobie swapnął tarcze. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No niestety albo stety mam :D udało się kupić ale tylko firmy Bosch + klocki Bosch, łozyska SNR i pierscienie w razie czego bo stare trzeba wybić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniamins Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Czesc Scenic I PH II 1,9 dci 00r. Jakie tarcze na przód+tył polecacie i klocki na tył? Obecnie zastanawiam sie nad produktem BREMBO, co o nim sądzicie? http://allegro.pl/tarcze-brembo-klocki-ferodo-megane-i-scenic-i-i2463728444.html Warto inwestować w tarcze nacinane, nawiercane w przypadku gdy auto lata tylko w trasy bez specjalnej agresywności? Dodano: 16 lip 2012 - 10:54 Nikt nic nie podpowie? Wyjeżdzam do Belgii na dwa auta i kuzyn bedzie jechał Renówką, więc nie chce mu dawać auta nie sprawenego. Już kontrolka od ABSu świeci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Nikt nic nie podpowie? A poprzednie 5 stron w tym temacie to mało??? Masz podane co kto stosował i poleca. Ja do starszego sceniola (bez ABS-u) zakupiłem Polski zestaw STEINHOF-a za połowę ceny jaka widnieje w przedstawionej przez Ciebie ofercie, a hamują równie dobrze, czy nie lepiej jak fabryczne. http://megane.com.pl/topic/8502-jakie-tarcze-hamulcowe/page__view__findpost__p__296443 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja mam tarcze brembo a klocki trw i auto hamuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarojarek Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam, Muszę szybko wymienić tarcze tył bo już jest dramat... taki zestaw (tarcze łożyska pierścienie klocki) http://allegro.pl/tarcze-klocki-tyl-renault-megane-kombi-scenic-po99-i2796420695.html co o tym sądzicie? ktoś zakładał? Pozdrawiam, Łukasz Dodano: 25 lis 2012 - 17:52 może mikody http://www.mikoda.pl/sklep/produkty?marka=RENAULT&model=MEGANE%20Grandtour%20(KA0/1_) ale chyba bez ABS-u czy ktoś jest w stanie napisać o jakimś zestawie "tak przejechałem 30 tys. i jest ok ;)" chce na pewno kupić nowe ;) ewentualnie moje oryginały oddam do przetaczania by były na rezerwę ;) Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Osobiście brałbym, te pierwsze ponieważ są stosowane jako zamienniki w ASO. MOTRIO to jest marka części zamiennych renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 osobiście nie polecam mikody, sam mam takie tarcze gładkie z klockami trw od 15000km (na przodzie) i już lekko biją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane86 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Siemka? Muszę w swojej megance wymienić przednie tarcze hamulcowe ale nie wiem jakie i jakiej firmy byłyby najodpowiedniejsze dla mojego modelu a przypomnę że ujeżdżam Reanult Megane I 1.6 16V z 2000 roku więc proszę użyczcie mi swojej fachowej porady bo dotychczas jeszcze nigdy tego nie robiłem a przeglądnąłem cały ten dział i dalej jestem daaleko w tyle. Klocki mam jeszcze ok ale czy mogę same tarcze wymienić czy wypadało by i to i to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Klocki mam jeszcze ok ale czy mogę same tarcze wymienić czy wypadało by i to i to? Wymienia się na nowe to i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi