wyjustowany Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jak skasować mrugającą kontrolkę niewykonanego przeglądu. Renault Megane 2 rocznik: 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 1. Wsadzić kartę do czytnika/ możliwe że tego nie trzeba jeśli jest HandsFree. 2. Włączyć zapłon i ustawić ekran na przebiegu liczonym do warsztatu. 3. Przytrzymać przez 10 sek przycisk zerowania aż do momentu kiedy informacja do kolejnego przebiegu zacznie się świecić w sposób ciągły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 3. Przytrzymać przez 10 sek przycisk zerowania ja tylko uzupelnie wypowiedz szanownego kolegi: chodzi oczywiscie o przycisk zerowania przebiegu dziennego na zegarach, nie w manetce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Panowie! Jedyną możliwością jest zrobienie przeglądu w szacownym ASO musiałem to napisać... wybaczcie żartowałem oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Tak. Raq masz rację. Ale weź pod uwagę że nie wszyscy mają auta firmowe i nie wszyscy wliczają to w koszta... A ceny w ASO naprawdę są kosmiczne. W Krakowie niestety zostałem zrobiony w trąbę przez 2 serwisy. Jeden miał mi naprawić coś, drugi miał mi sprawdzić coś. Pierwszy wiadomo koszty naprawy wyliczyli na do ok 2500 zł + czujnik ok 2100 zł jeśli jest spalony. Czujnik kupiłem chyba za 200 zł albo 250. Naprawa kosztowała ok 100 zł. A druga sprawa to problem z tym że w jedną stronę kierownica ciężej chodziła. I zrobiłem resetowanie komputera tak jak było napisane w instrukcji tej w pdfach. I dalej było nie tak. Więc pojechałem. I facet mi zaproponował diagnostykę na płycie. To badanie miało wykazać w czym problem. Nie wykazało. I jak głupek zapłaciłem bo powinienem się wtedy kłócić tym bardziej że sam facet nie wiedział dlaczego. A problem tkwił w elektrycznym sterowaniu kierownicy które to ASO powinno jako dobry salon wykonywać klientom na poczekaniu gratis i pokazać o co chodzi. Bo problem tkwi w głupocie projektantów Renault i konieczności ustawienia tego po każdym odpięciu akumulatora. A skoro w ASO są wybitni specjaliści powinni mi powiedzieć "Panie. A może kąt elektrycznego sterowania". Ale albo nie chcieli albo są właśnie takimi "specjalistami". Dolegliwość była słabo wyczuwalna ale jednak była. Ostatecznie pomogło mi to forum. A jeszcze napisze o jednym. Znajomy na fakturze zapłacił za wymianę oleju w takim samym silniku 1,9 dCI. I napisali na fakturze 5,5 litra! To w takim razie gdzie zniknął 1 litr oleju za który ktoś zapłacił. Raqu. Renault Polska tak zepsuła sobie wizerunek że nastawienie do ASO jest takie a nie inne. I nawet jeśli jeden salon będzie robił dobre wrażenie to ogólnie nic to nie da. Chyba że zrobić internetowy ranking ASO na stronie Renault Polska. I wówczas użytkownicy będą oceniać dane ASO, ceny, profesjonalizm i wszystkie spostrzeżenia. Wówczas może się coś zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Gdzieś słyszałem, ze ASO daje 400% marży np. na produkty Valeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a pozwolę sobie zadać pytanie jak wykasować kontrolkę wymiany oleju w MII phII ??? bo nie mam przycisku na zegarach.... a pan w serwisie woła 50 zł nigdzie na forum nic nie znalazłem. thx :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Więc w punkcie trzecim naciśnij i trzymaj ten przycisk, który masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) nie działa. nic a nic :) aktualnie mam już przebieg przeglądu zaliczony. i sam przegląd też oczywiście. update: pojechałem do elektryka, myśląc, że już tylko specjalny program i pewnie z 50 pln pomoże, a tu Pan wsiadł do auta, popstrykał te guziki jakoś i się skasowała kontrolka serwisu! shit! może to kwestia otwarcia drzwi, albo coś.... w każdym razie ja nie wiem nadal, bo Pan nie powiedział, ale 10 zł wziął - na szczęście niedużo Dodano: 06 lip 2015 - 17:58 Odgrzewam kotleta - jakaś podpowiedź w ramach phII? Bo znowu miga i nie chcę za to płacić kolejnej 10tki... Włącza się regularnie po 12 miesiącach od skasowania - automatycznie przełącza wskazania komputera na tę informację, więc jest to denerwujące..... Dzięki !!!!!!!! :) Edytowane 6 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 No przecież masz napisane wyżej jak to zrobić. U Ciebie naprawdę to nie działa? Bo w innych autach metoda się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 ha! trzeba mieć włączony silnik! a myśłałem, że samo załączenie elektryki wystarczyć miało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Trzeba mieć wymuszony zapłon, czyli wrzucasz jakikolwiek bieg, wciskasz hamulec, a potem przycisk start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi