marecky2000 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Witam. Mam duży problem z moim samochodem. Któregoś dnia po krótkiej trasie kręcił ale nie chciał zapalić. Diagnoza programem komputerowym wykazała według mechanika problem z regulatorem ciśnienia paliwa. Po wymianie na nowy wszystko gra. Ale 2 miesiącach ten sam problem. Regulator poszedł na gwarancję a w jego miejsce wszedł używany i parę dni samochód jeździł. Komputer wskazał błąd z ciśnieniem we wtryskach ale zostały przebadane i są w porządku. Ciekawostką jest fakt że nie mogę zamknąć samochodu kluczykiem. Dopiero po zdjęciu klem z akumulatora mogę to zrobić. Otwierał i zamykał gdy były wymontowane wtryski. Po montażu już nie chciał. Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak: Jak wyjadę w trasę i zgaszę samochód to już nie odpali. Po odholowaniu na drugi dzień zapala bez problemu. Także na razie jak gdzieś wyjadę to gaszę dopiero w garażu i na drugi dzień też odpala bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 10 godzin temu, marecky2000 napisał: Jak wyjadę w trasę i zgaszę samochód to już nie odpali. Po odholowaniu na drugi dzień zapala bez problemu. 1/ Nie odpala; - czyli rozrusznik nie kręci? - kręci ale słabo? 2/ Pojemność akumulatora spada aż o 50 % w temperaturze 30℃, - bateria, która ma > 2 lata, już po kilku dniach upałów może mieć problem, 3/ Przeczyść ; a/ klemy i czopy akumulatora, b/ połączenie masowe akumulatora, c/ sprawdź napięcie akumulatora; - przed rozruchem, - w trakcie rozruchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 5 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: Pojemność akumulatora spada aż o 50 % w temperaturze 30℃, I jak tu żyć Idą mrozy pojemność akumulatora spada, przychodzi upragnione lato i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 W samochodzie wywala też błąd P0670 (usterka w obwodzie modułu sterującego świec żarowych). No i żaden z mechaników nie wie co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 25 minut temu, marecky2000 napisał: No i żaden z mechaników nie wie co jest grane Zazwyczaj przy tym błędzie wystarczy wymienić uszkodzoną świecę żarową. Tak jest w ponad 90 % przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Dzisiaj samochód już nie zapala. Pojawił się jeszcze błąd: P0089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Czyli pompa wysokiego ciśnienia nie może zrobić odpowiedniego ciśnienia potrzebnego do rozruchu. Jeżeli paliwo dochodzi do pompy to zacznij od sprawdzenia wtryskiwaczy na przelew. Jak to zrobić jest wielokrotnie opisywane na forum oraz są filmiki na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 W takich przypadkach to pada na 99% ta badziewna pompa DELPHI Niestety, nowa to prawie 3 000zł regenerowana przez DELPHI 2 000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 2 godziny temu, marecky2000 napisał: Dzisiaj samochód już nie zapala Z którego roku auto? Czy auto masz od nowości?? Godzinę temu, omega napisał: W takich przypadkach to pada na 99% ta badziewna pompa DELPHI Warto zapoznać się z tematem; Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Auto jest z roku 2004. Jestem drugim właścicielem. Witam ponownie, Pompa opiłkowała i usterka została naprawiona. Cały układ paliwowy sprawdzony pod kątem opiłków (wtryski też). Ale samochód dalej nie zapala (tylko na plaka). Czy może to być wina elektryki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 4 minuty temu, marecky2000 napisał: Czy może to być wina elektryki ? Nie ale warto sprawdzić czy pompa jest na pewno ustawiona na znaki. W delphi ma to duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Wybieram się do serwisu renault. Jedna rzecz jeszcze mnie zastanawia, czy to przypadek, że moje problemy z samochodem zaczęły się krótko po wymianie rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 W dniu 4.08.2021 o 12:28, marecky2000 napisał: Pompa opiłkowała i usterka została naprawiona. Cały układ paliwowy sprawdzony pod kątem opiłków (wtryski też). Ale samochód dalej nie zapala (tylko na plaka). Zdanie to świadczy, że; - nie przeczytałeś zalecanego tematu, lub - przeczytałeś, ale nie wiele zrozumiałeś z opisanego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecky2000 Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Byłem dzisiaj w serwisie renault. Diagnoza: usterka w układzie paliwowym. Z powodu opiłków, o których im powiedziałem kazali mi wymienić wszystkie elementy układu paliwowego na nowe ponieważ nie można ich usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi