Monsaj Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Cześć, dziś wyświetliła mi się taka informacja ???czy ktoś miał podobny problem i może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Poruszaj wiązką pod fotelem kierowcy. Druga typowa przyczyną to zwijacz poduszki kierowcy. Diagnostyka komputerowa wskaże przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monsaj Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Dziękuję za szybką odpowiedź, myślę, że to przypadłość Renault ? pod fotelem kierowcy są jakieś kabelki właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 2 godziny temu, Monsaj napisał: myślę, że to przypadłość Renault Tak, typowa w przypadku Megane II. Ciągle jak nie wtyczka pod siodłem kierowcy to taśma airbag. Kompletną taśmę z wtyczkami Chińczyki już opanowali i sprzedają za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronaldo Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Cześć, przeglądałem już forum, większość tematów dotycząca poduszek jest zamknięta, a trudno znaleźć rozwiązanie.. W moim przypadku problem dotyczy Megane CC z 2006R 2.0 benzyna. Z czytałem następujące błędy przy użyciu prostego modułu bluetooth OBD: B100B B1001 - wymiana fotela kierowcy, wymiana fotela kierowcy, brak zgodności kodu poduszki powietrznej z kodem tej samej poduszki zapisanym w jednostce sterującej B100C - uszkodzenie czujnika przyspieszenia(akcelerometru) B1002 - obwód prawej poduszki powietrznej bocznej/klatki piersiowej B1014 - napinacze pasów? Przeglądałem internety, ale brak konkretnej informacji czego dotyczą, raz mowa jest o napinaczu, raz o poduszce w fotelu prawym bądź lewym.. Pierwsze co wymieniłem w aucie, to taśmę w kierownicy.. ale trochę nad wyrost, ponieważ po sprawdzeniu multimetrem na wszystkich przewodach było przejście. Sprawdzałem również kostki pod fotelami - wydają się być ok. Moja Meganka na pewno miała zmieniany fotel kierowcy.. ponieważ ma ciut inny odcień oraz brakowało w nim grzania. Macie jakieś sugestie co do błędów? Za dwa tygodnie mam badanie techniczne i chciał bym to do tego czasu jakoś ogarnąć. Ewentualnie czy macie kogoś z Poznania lub okolic kto by to ogarnął dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Pytanie czy problem nie leży po stronie modułu poduszek ? A jak kupiłeś auto to te alarmy już były czy pojawiły się później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronaldo Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego No właśnie wszystkie błędy już były. Dzisiaj jadę do serwisu zajmującego się poduszkami.. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi