urbanmaster Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć Wszystkim. Mam problem ze wszystkimi światłami pozycyjnymi w Megane III. Bezpieczniki 1 i 2 w module zabezpieczeń i połączeń obok akumulatora (1337) są sprawne. Nie dochodzi do nich napięcie 12V. Co może być przyczyną takiej usterki?? Nadmieniam, że popaliło mi się kilka kabli pod tym modułem i kilka przewodów się pozwierało tak że tylne światło wsteczne świeciło się cały czas. Powymieniałem je. Błąd ABS, poduszek powietrznych oraz światło wsteczne działają już prawidłowo ale został problem ze światłami postojowymi. Światła mijania działają normalnie. Gdy włączam postojowe na desce rozdzielczej świeci się kontrolka zapalonych świateł postojowych ale do bezpieczników 1 i 2 nie dochodzi napięcie. Jak włączam wsteczny to nawet przy wyjęciu bezpieczników od świateł postojowych 1 i 2 świeci się lewa strona postojowe przód tył. Jeszcze zostało jakieś zwarcie między wstecznym a lewym postojowym światłem. Które przewody odpowiadają za wsteczny i lewą stronę postojową?? Czyżby się uszkodził moduł USM?? może jakiś tranzystor w module wystarczy wymienić?? pomożecie?? Z góry dziękuję!! Edytowane 28 Czerwca 2021 przez urbanmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi