mat_79 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Pacjentka to meg3ph3. Nie grają tyle głośniki. Są zamontowane i nie są spalone. Jest ciągłość instalacji. Radio fabryczne z mp3. Nawigacja tomtom live. Nie wiem, czy tylne głośniki kiedykolwiek wcześniej grały. Przednie grają prawidłowo. Jedyny pomysł, jaki mi przychodzi, to że tyle głośniki nie są włączone w sofcie. Pogrzebałem w EcuTweaker. Znalazłem jakieś opcje dotyczące dźwięku w dwóch miejscach: 1. Audio Unit: - Radio 2021 DAB v4.0 - Radio 2012 NoDAB v2.0 - Radio 2012 v2.4 2. Navigation-UCC-ITM: - MFD v4.3 - MFD v5.1 - MFD v5.2 - NFA2.5 V0.3 Jednak nie mogę odczytać danych: cały czas mam komunikat NO_DATA. Generalnie połączenie między EcuTeaker a autem jest - zmieniałem już pomyślnie wiele parametrów, ale dotyczących innych spraw niż dźwięk. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Radio 2012 to R-Link R2_08 to TomTom. Przód działa prawidłowo czy dość cicho? Może radio jest skonfigurowane do pracy z Bose. Wtedy dźwięk z radia idzie tylko na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Przód działa prawidłowo - również w zakresie głośności. Balans, fader - też ok. Z tym, że jak przesuwam fader na tył, to oczywiście dźwięk płynnie zanika. Skąd wziąć ecu.zip, które będzie zawierało R2_08 ? Edytowane 28 Czerwca 2021 przez mat_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 każde zawiera, wybierz starsze auto. (tzn nie ph2) 13 minut temu, mat_79 napisał: Przód działa prawidłowo - również w zakresie głośności. Czyli na max jest bardzo bardzo głośno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 1. Na tyle głośno, że nie próbowałem na maxa 2. Mam dostępne tylko - Radio 2021 DAB v4.0 - Radio 2012 NoDAB v2.0 - Radio 2012 v2.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 2 godziny temu, mat_79 napisał: Jednak nie mogę odczytać danych: cały czas mam komunikat NO_DATA. Generalnie połączenie między EcuTeaker a autem jest - zmieniałem już pomyślnie wiele parametrów, ale dotyczących innych spraw niż dźwięk. Przejściówkę na CANM masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Nie mam. Łączę się EcuTweaker w telefonie -> bluetooth -> elm327 wetknięty w obd2 Przejściówka jest niezbędna? o to chodzi? https://elm327scantool.wordpress.com/2018/11/03/modify-elm327-bluetooth-to-diagnose-renault/ Edytowane 28 Czerwca 2021 przez mat_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Bez przejściówki nie połączysz się z radiem. Zrób według rysunku z linku który wkleiłeś. Zamiast przejściówki możesz na krótko połączyć pięcioma przewodami elma z gniazdem obd2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Spoko Polutuję. Pytania dwa: 1. Czy muszę jakoś inaczej konfigurować ecuTweakera, by się połączyć z radiem? 2. Czy jak się połączę, to zobaczę soft dla R2-08 ? ******************** Polutowałem i radiem się połączyłem. Psikus jest taki, że tylne głośniki są "fitted", ale nie grają... Edytowane 28 Czerwca 2021 przez mat_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi