Krowa_1988 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Hej koledzy mam megane 3 1.6 110 km i cieknie olej silnikowy na polaczeniu weza z dolotu do przepustnicy. Waz caly zacisniety obejma, w czym tkwi problem. Auto zbiera siw odpala normalnie. Wiem ze silniki te maja wycieki z uszczelki odmy pod kolektorem ale to zrobilem. Olej zalany 5w30. Czy macie ten sam problem? REGULAMIN Forum się kłania. pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 17.08.2021 o 21:20, Krowa_1988 napisał: Wiem ze silniki te maja wycieki z uszczelki odmy pod kolektorem ale to zrobilem. 1/ Wymieniłeś uszczelkę która przychodzi w miejscu oznaczonym kolorem czerwonym?? 2/ Może jeszcze być wyciek z pod „ Odmy oleju „, którą nazywają " małą pokrywą ", ( to ten element zaznaczony na czerwono ) - to jest odma olejowa lub odstojnik oleju ; - należy ją odkręcić, - wyczyścić, odtłuścić, nanieść sylikon wysoko - temperaturowy, - skręcić. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi