PRR Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Cześć, ostatnio zaobserwowałem dziwne zachowanie mojej megane 3 1.6 16v + lpg. Na początek dodam, że mam nowe sprzęgło (nie ma jeszcze 2k km) Objawy: - szarpanie przy zmianie biegu, - czuć szarpnięcie przy odpuszczaniu gazu na 2, 3 i 4 biegu - lewarek zmiany biegów lekko drga i podczas szarpnięcia przy odpuszczaniu gazu potrafi się przesunąć o kilka cm (czuć wyraźnie szarpnięcie na nim) - objawy takie same na lpg i na pb Obstawiam poduszkę lecz od której zacząć? Czy to może być poduszka skrzyni? Łatwo ją zdemontować samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Bardziej chodzi o poduszkę z tyłu/od dołu silnika. Głównie to ona ulega zużyciu. Następnaw kolejności jest olejowa. Złap za silnik i spokój poruszać przód tył. Przy sprawnej ruch będzie niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRR Opublikowano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 @szwagier24a poruszałem i silnik trochę się buja, ciężko stwierdzić czy bardzo. Masz na myśli tą poduchę "8"? Trudny do niej jest dostęp bo teraz nie mam jak zajrzeć pod auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Mam na myśli 8. Niestety kanał lub podnośnik. Jeżeli jest to czarna gumowa to do wymiany na blaszaną "srebrną ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi