kaliq Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam, czy ktoś z Was kupował już może opony zimowe do Meganki? Zastanawiam się nad wyborem między DUNLOP SP Winter Response, Pirelli Sottozero albo Michelin Alpin 3. A co Wy byście wybrali? pozdr, kaliq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Polecam continental TS 830 , są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ja kupiłem Nokian WR-G2,ich jakość okaże się w praktyce.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Ja kupiłem Firestone Winterhawk 2 i wbrew ostatniemu testowi zamiszczonemu w Auto Świecie spisują się całkiem nieźle i są do tego rewelacyjnie ciche ;) cichsze nawet od świetnych letnich Continental ContiPremiumContact 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Panowie wypowiadajcie się na temat opon wymienionych w pierwszym poście bo inaczej Wasze zostaną usunięte. Swoją drogą jest to dziwne, że mój post został szybko usunięty bo niby pisałem o innych oponach a co do innych postów mówiących również o innyc oponach koledzy admini pdchodzą jakoś bardziej liberalnie. Troszkę to z ich strony nie fajne. [nie rozumiem żali kolegi który nie mając megane III wypowiada się na temat opon do tego samochodu, idąc dalej stwierdzam że kolega się myli w tym temacie piszemy o oponach zimowych wszystkich nie tylko o wspomnianych w pierwszym poście] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Panowie wypowiadajcie się na temat opon wymienionych w pierwszym poście bo inaczej Wasze zostaną usunięte Niezupełnie: A co Wy byście wybrali? w moim rozumieniu to pytanie odnosi się do jakichkolwiek opon ;) Ja jeżdżę na Bridgestone Blizzak LM25 i powiem ze po śniegu wymiatają ;) zero poślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Ja mam Nokiany WR-G2 w drugim aucie, w rozmiarze 205/55R15. Bardzo fajne, ciche, polecam. Do meganki sam szukam czegoś cichego w 225/45/R17 i rozważam Bridgestone LM30, Conti TS830, Pirelli Sottozero 2 oraz owe Nokiany WR-G2. Z tego czego nie polecam w szerokości 225, to Yokohama W Drive, bo jest dosyć hałaśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 225/45/R17 na zime wez lepiej 205/50 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Nie wiem czy to jest dobry pomysł - wysokość opony będzie taka sama, więc dziury wybierać będzie tak samo kiepsko. Natomiast przy tej mocy trochę łatwiej będzie zrywać przyczepność na suchej drodze. Na mokrej zerwę niezależnie od szerokości opony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Teoretycznie węższa opona to większa przyczepność na śliskiej nawierzchni (pomijając już samą moc). Mimo wszystko ja również kupiłem opony w rozmiarze 225/45/R17. Trzeba po prostu z głową jeździć bo nawet najlepsza opona nie uchroni przed poślizgiem. A co do dziur to nie pamiętam kiedy wpadłem w jakąś wielką. Może mam szczęście a może po prostu nasze drogi stają się co raz mniej dziurawe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs500f Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam, Ja przedwczoraj kupilem na Zoliborzu zreszta u Wulkanizatora - znalazlem oferte na allegro - oponki NEXEN WINGUARD SPORT 94V XL - 225/45/17 W bardzo dobrej cenie - oczywiscie montaz gratis. Cene i kontakt podam na PW. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 gs500f, a co to za wynalazek jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1611 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 pojechałem raczej po bandzie i kupiłem kleberki krisalp hp2. na mokrym trzymają się bardzo mocno, na sniegu jeszcze nie testowane. Są trochę głośne - przy pewnych prędkościach słychać delikatne huczenie ale cena była tu głównym wskaźnikiem wyboru. No może jeszcze rekomendacja z letnich kleberek dunaxer hp2 które rewelacyjnie mi się sprawowały w poprzednim samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Od soboty śmigam na Pirelli Sotto Zero. Za krótko, żeby mówić coś o przyczepności ale jedno mogę powiedzieć już teraz - są ciche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 kubal, w takim rozmiarze jak letnie? I sottozero, czy sottozero2? Bo ja się na te drugie ostrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi