Amator86 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Cześć, mam prośbę - ma ktoś może manual albo jakieś zdjęcia jak wymienić wkładkę zamka w drzwiach lewych Megane 3 coupe? Zamek się obraca, kupiłem sobie nowy kompletny - cylinder z mechanizmem i wiosełkiem, dwa kluczyki ale w internecie jest łatwy sposób jak wymienić ale tylko w normalnym Megane 3. W coupe trochę inaczej to wygląda i nie ma otworu w drzwiach,żeby odblokować zapadkę trzymająca wkładkę czeka mnie domentaż całej tapicerki drzwi i klamki? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Jesteś pewien, że nie ma tego otworu? We wszystkich samochodach jakie miałem były te otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator86 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Drzwi od strony wnęki wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu w normalnej wersji jest jakiś otwór zaślepiony plastikową albo gumową zaślepką...tutaj nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Do tego otworu masz włożoną uszczelkę, tak myślę, bo nie widzę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator86 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Tzn. to jest zdjęcie drzwi znalezione w necie Moje wiszą na aucie. Jeżeli otwór jest pod uszczelką to muszę pójść to sprawdzić. Mam nadzieję,że jednak tam będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator86 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Dzięki po świętach będę działał. Wkładka wymieniona. Jakby ktoś musiał też wykonać taką operację to podpowiedź moja jest taka, że nie jest potrzebny aż taki gruby drut jak na filmiku ja użyłem drucika o średnicy 2mm delikatnie podgiętego, żeby pociągnąć metalową blokadę/zapadkę zamka, a ten plastik blokujący nacisnąłem wkrętakiem. Poszło szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi