Motofan46 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Wymieniam klocki w Megance . Przód i jeden tył poszło OK. Jednak lewy tylny stoi . Nie reaguje na wciskanie pedału hamulca . Tłoczek próbowałem wkręcać tym wciskaczem w prawo , spróbowałem też drugim w lewo i nic . Pod gumką tłoczek nie widać aby był zardzewiały . Wcisnąłem tam trochę smaru do hamulców . Jak to ruszyć czy jedynie wymiana zacisku ? Dodam że dźwigienka ręcznego też stoi ale moim zdaniem to skutek a nie przyczyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) Dźwignia ręcznego musi być w pozycji zerowej. Musisz ją na siłę odciągnąć bo inaczej tłok jest wstecznie zablokowany. Edytowane 5 Listopada 2021 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motofan46 Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Dzięki za podpowiedź . Już udało mi się ją rozruszać . Pryskałem na ośkę smarem i dźwignia chodzi ale tłoczek nadal stoi . Wlałem pod gumkę trochę nafty nic nie dało więc jeszcze tego środka smarującego , który pomógł na dźwignie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi