skorru Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Hej. Jestem posiadaczem Meganki kombi IV ph1 rocznik 2019 1.3 TCE 160 EDC. Kupuje teraz drugi samochód do firmy i dostałem ofertę na tegoroczną ze stocku kombi ZEN z silnikiem 1.5 DCI manual. Czy macie jakieś doświadczenia z tym motorem? Jak wygląda sprawa adblue itp.? Gdyż nie ukrywam, iż trochę się obawiam, bo w mojej po 50kkm padła skrzynia. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Silnik jest OK chyba na dziś w wyborze megane najlepsza opcja, Potrafi paść sterownik silnika, ale koszty nie są duże. Doświadczenia z AD Blue nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 17 minut temu, omega napisał: Potrafi paść sterownik silnika No to zachęciłeś Zauważ, że to jest samochód z 2019 roku i sterownik silnika nawet nie leżał obok tego z 2009 roku.? Całkowicie inna jednostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Brak szkoleń na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Inna jednostka czy inny system wtryskowy?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Nowy sterownik silnika, po tym "usterkowym" SID 305 po roku 2013 był montowany SID 307 a obecnie stosowany jest SID 310. Na razie nikt nie pisze o jakichkolwiek problemach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Sąsiad ma w automacie ten silnik w megance. Na początku miał spore problemy z wyskakującymi błędami. ASO chyba rok szukało usterki. Teraz chyba nie ma już kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi