Baszar Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie na temat trwałości pozostawionego paliwa w baku np. na okres 3 miesięcy. Zatankowałem cały bak i nie będę używał auta około 2-3 miesiące. Teraz się gryzę, że mogłem może tylko połowę baku, albo jeszcze mniej. Zatankowałem zgodnie z hasłem : „w zimę tankuje się do pełna, żeby się woda nie skraplała”. Jeszcze tydzień będę jeździł i dopiero później po około 3 tygodniach sporadycznie. Czy to paliwo jakoś wyparuje czy straci wartości? Jeżeli ktoś byłby tak miły i coś pomógł to z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Luzik. Paliwo zaczyna się starzeć po około 6 miesiącach. Po tym czasie biokomponenty zaczynają się"psuć". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi