Damianxxxking Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Cześć wszystkim zwracam się do was z pytaniem co może być problemem przepalającego bezpiecznika sprawa wygląda następująco w moim sceniku na początku zatarła się pompa wymieniłem ją na inną z tego modelu wszystko okey auto jeździ ale po przejechaniu około 50km od wymiany przycisnąłem go do odcięcia pompy i wtedy się zaczęło pierwsze przepaliło bezpiecznik od m in obrotomierza świec żarowych i samej pompy wymieniłem pojechałem znów kawałek się przewieźć znowu przepaliło do tego jeszcze zaczęły obroty falować wcześniej po wymianie pompy nie było z tym problemu sprawdziłem kable wydaje się że żaden nie ma zwarcia i dalej nie mam pomysłów co jeszcze można by było sprawdzić może przerzucenie elektroniki ze starej pompy by pomogło ? Czekam na wasze podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 2 godziny temu, Damianxxxking napisał: przycisnąłem go do odcięcia pompy i wtedy się zaczęło ; -pierwsze przepaliło bezpiecznik od m in obrotomierza, świec żarowych i samej pompy Regulator napięcia do kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianxxxking Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Okey sprawdzę a jeśli chodzi o sam alternator kostka co dwa piny są ząbek się urwał i rusza się swobodnie także spróbuję to jakoś złapać i zobaczyć jakie napięcie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Jeśli tam przerywa to masz przyczynę. Wsuń coś, żeby zablokować wtyczkę w gnieździe regulatora, a następnie dokonasz pomiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianxxxking Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Sprawdziłem i faktycznie po zabezpieczeniu kostki regulatora bezpiecznika nie pali nawet przy 10 sekundowym odcięciu ładowanie 14,2 a jeśli chodzi o obroty podejrzewam rozrząd nie dokładnie ustawiony bo też po wymianie obroty utrzymują się około 1000 a nie jak wcześniej 800 i zaletą tego jest że auto raz grzeję świece i pali na strzała a wcześniej trzeba było zakręcić trochę dłużej, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 3 godziny temu, Damianxxxking napisał: po zabezpieczeniu kostki regulatora bezpiecznika nie pali nawet przy 10 sekundowym odcięciu ładowanie 14,2 Co to znaczy, bo nie rozumiem? Alternator wytwarza prąd cały czas przy włączonym silniku niezależnie od obrotów ( do tego służy regulator napięcia). Kostki alternatora nie należy odpinać podczas pracy silnika, bo można przepięciem uszkodzić kilka modułów. To co uważasz za zaletę pochłania Ci przynajmniej 10% paliwa w jeździe miejskiej. Rozrząd jest dobrze ustawiony z wyjątkiem pompy wtryskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianxxxking Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Tak ale ząbek kostki od alternatora się urwał prawdopodobnie jak wymieniałem pompę i teraz nie zależnie od obrotów czy jest 1000 czy 4000 cały czas trzyma 14,2 a jeśli chodzi o pompę pierwsze co przyszło mi na myśl to że rozrząd źle ustawiony ale jeśli to wyregulowanie to spróbuję się z tym pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi