Mikah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Pomocy - po wymianie rozrządu, meganka odpala dopiero po 4-5 naduszeniu startu, po odpaleniu chodzi jak złoto, przyśpieszanie oraz obroty prawidłowe, spalanie również. Ale odpalanie to porażka, niezależnie czy ciepły czy zimny. Nadmienię że podczas wymiany rozrządu z filtra paliwa wypiął się przewód nadmiarowy paliwa (wyglądał na nieprawidłowo zapięty). Układ odpowietrzony. Proszę o jakieś wskazówki gdzie szukać rozwiązania problemu. Pozdro. Mikah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Czy po jednokrotnym, nieudanym zakręceniu rozrusznika masz jakiś komunikat na komputerze pokładowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zacznij od opcji :) na górze strony - było kilka podobnych tematów o problemach z odpaleniem - tam poszukaj odp. Na szybko zacznij od sprawdzenia świeczek, bo już przy padniętej jednej mogą być szopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Czołem, konsola nie pokazuje żadnych komunikatów o błędzie, dodatkowo wpięty został pod kompa, program nie zdiagnozował, żadych problemów. Ofc, zapuściłem search'a na forum ale 90% dotyczyło problemów z odpalaniem przy błędzie "fault iniection" lub z zapowietrzeniem układu, a obie wersje mogę spokojnie wyeliminować. [ Dodano: 2008-08-22, 10:32 ] Co do używanie opcji "search", to darujcie sobie proszę takie uwagi, korzystałem z gopher'a (świstaka) oraz bbs'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 a może jeden ząbek jest przestawiony na pasku po założeniu nowego rozrządu? na pewno dobrze zapieli wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Może w takim razie wystarczy spuścić "wodę" z filtra paliwa? Kiedy ostatnio wymieniałeś ten filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Znam powyższy przypadek z megany mojej dziewczyny. Powodem było to, że podczas przekładania rozrządu facet nie ustawił na znak pompy wysokiegociśnienia - tzw. w innych TDI pompy wytryskowej. Po podłączeniu kompa w serwisie niezgodność położenia czujnika położenia cylindra - wnioski ponowne rozebranie rozrządu i ustawienie na znak. Po tej operacji było już wszystko dobrze. pozdrzwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Dario, thx za info, tu jest przysłowiowy pies pogrzebany, wał korbowy i wałek rozrządu zostały zablokowane poprawnie, niestety znak na pompie pozostaje przesunięty o 1 ząbek, zastanawiam się czy uda się to zrobić gościowi bez pełnego demontażu, tj. popuścić rolkę i przy zblokowanych pozostałych elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 dokładnie, z tego co pamiętam to nawet paska nie zdejmował tylko poluzował na rolce i ustawił pompe - zobaczysz na kole zembatym pompy jest taki znaczek i ustawia się to do łba śruby za tym kołem o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi