radzone Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Cześć, moja Megana świeci nisko H7. Byłem dziś na stacji, żeby to ustawić i niestety pokrętło regulacji w silniczku do regulacji jest już na max w górę i przeskakuje. Z kolei obniża normalnie i podnosi do pozycji maksymalnej. W innym aucie (Nissan Micra K12, więc w sumie też tak jakby Renault) było tak, że trzeba było wykręcić silniczek i ręcznie wycelować klosz reflektora w trzpień mechanizmu podnoszenia świateł, bo inaczej też było za nisko. Niestety tutaj nie potrafię tego silniczka wyciągnąć, a nie chcę nic uszkodzić. Czy ktoś może miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Światła najdalej świecą kiedy pokrętło jest w pozycji 0 - jest obok kierownicy, po jej lewej stronie. Aby ułatwić sobie demontaż silniczka należy przestawić pokrętło w pozycję 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzone Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź. Oczywiście pokrętło mam na 0 podczas jazdy i ustawiania świateł. Żeby zdemontować silniczek, trzeba nim przekręcić i wyciągnąć, czy jest jakiś inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi