karads Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Witajcie , dawno mnie Tu nie było a teraz mam chyba wiekszy problem gdyz pokazały mi sie sladowe ilosci oleju w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego. I teraz mam pytanie jakie moga byc orientacyjne koszty. Plynu mi praktycznie nie ubywało z dużo i jedyne wycieki miałem na łaczeniach weży przy instalacji gazowej. Wczoraj zrobilem 800 km i ubyło mi gdzieś okolo 100-200ml , auto nie widzialem aby kopciło wiec to raczej dopiero poczatek. Czytalem ze przy tak rozebranym silniku warto wymienić uszczelniacze , rozrzad zrobię bo juz mam przejechane id ostatniej wymiany 60 tysiecy ... i chyba warto od razu pomyśleć o wymianie sprzegła przy okazji bo już mi czasem zaczyna pachnieć i sie slizgać gdy jest rozgrzane i trzeba szybko depnąć ostro. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Do wymiany uszczelka termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Dzięki wielkie za informacje , mechanik mi powiedział ze to nie uszczelka pod glowiacą a jakaś pokrywa z uszczelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Cieszę się. Uszkodzenia uszczelki pod głowicą to rzadkość w tym silniku. Niestety uszczelka termostatu powinna być wymieniana profilaktycznie najlepiej razem z rozrządem - bo wtedy jest wymieniany płyn chłodzący. Temat nie dotyczy w zasadzie silników z termostatem z aluminiowej obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi