sipsip Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Witam Może ktoś wie jak za pomocą dd4all lub ecu-tweaker sprawdzić ciśnienie w klimatyzacji? W poprzednim roku clima przestała działać, naprawili w serwisie na gwarancji (nie było czynnika), wymienili uszczelnienia i do zimy nie było problemu. Teraz mam wrażenie, że znów nie działa. Ac high pressure sensor pokazuje 1.8 bar, jakie powinny być wartości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 DDT4all i Ecutweaker w panelu sterownika automatycznej klimatyzacji, po zainstalowaniu pyclip można ten parametr podejrzeć w sterowniku silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 9 godzin temu, sipsip napisał: Ac high pressure sensor pokazuje 1.8 bar, Mi po serwisie klimy przy poniżej 10' C pokazuje ok. 4 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 By klima działała musi być powyżej 2 bar. U mnie po trzech latach od nabicia pokazuje ponad 4 bar w temp. około 10 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sipsip Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 OK, dzięki za odpowiedź. Jestem umówiony na serwis, zobaczymy jakie będzie ciśnienie po naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Przy 5 stopniach, 4,5 bara na nowym czynniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Klima przestała się załączać. Proszę o informację jakie parametry sprawdzić oraz najlepiej ścieżkę w pyclip. Zrzut że sterownika klimatyzacji. Wygląda , że wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 a ciśnienie w układzie klimatyzacji? Znajdziesz w sterowniku silnika. Nazywa się ciśnienie płynu chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Czy sterownik silnika w pyclip nazywa się wtrysk? Jeśli tak to przeleciałem wszystkie parametry i nie znalazłem. Możliwe, że jest to wersja bez pomiaru ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Nazywa się wtrysk w clip napewno:) Nie spotkałem się żeby nie było pomiaru ciśnienia. Pobawiłem się w wersji demo i znalazłem. Sterownik silnika pierwszy od góry. Sterownik silnika- system parameters- air conditionig- heating-pr037. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) Godzinę temu, halas2 napisał: Sterownik silnika- system parameters- air conditionig- heating-pr037. Niestety po tej ścieżce mam tylko takie coś: Edytowane 17 Maja 2022 przez CzechuXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi