MARCINO97 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Hej, mam problem z "wyciem/miauczeniem" w mojej MIII. Kompresor typ 6SEL14C czyli na kole pasowym a nie sprzęgle. Objawia się to po dłuższej jeździe i włączonej klimie np. na postoju i dodawaniu gazu. Przy naciśnięciu na panelu OFF wycie od razu ustępuje. Klima nabijana tydzień temu bo była dziurawa chłodnica, jeździłem ze dwa miesiące bez czynnika (pozostałości oleju wiadomo że były) Możliwe że padło łożysko na kole kompresora? Sam kompresor powoli umiera, a może klima obciąża np. rolke od napinacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 W dniu 21.06.2022 o 14:07, MARCINO97 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Czesc! Kolego czy dowiedziałeś się może co było przyczyną tego dźwięku ? U mnie pojawiają się podobne objawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCINO97 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Niestety nie znalazłem przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinek90 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi