marcinm113 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Witam. Posiadam Megane IIIphI coupe 2.0cvt i od jakiegoś (już dłuższego) czasu mam problem z kierunkowskazem. Czasami nie mam kierunkowskazu z całej lewej strony auta, a z prawej działa normalnie. Awaryjne działają wszystkie normalnie, przy otwieraniu auta też lewa strona miga, ale już jak ruszę i załączę lewy kierunkowskaz to cisza, nic nie słychać i nie miga, a prawa jest. Problem ten występuje po nocy jak jadę do pracy na rano, lub jak jadę z pracy po nocy. Jak auto postoi do południa to wszystko wraca do normy i działa przez cały dzień. Razem z tym kierunkowskazem nie mam tylnych przeciwmgłowych. Auto nie ma błędów na moim testerze i byłem tęż u elektryka na Clipie i też nic. W nocy warsztaty nie pracują żeby jechać jak problem występuje, a w dzień jak byłem to działało i błędu nie było. Sprawdziłem już wszystkie styki w lampach i przeczyściłem sprayem kontakt. Gdzie jeszcze można szukać problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Szukałbym problemu w manetce z lewej strony kierownicy. Są programy (Pyren, maxiecu) które za pomocą interfejsu ELM 327 sprawdzą działanie tej manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Kiedyś nie miałem migacza w lewym lusterku, ale nie zwróciłem uwagi czy z przodu i z tyłu również nie działały a winne były styki we wtyczce w lewym przednim słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 14 godzin temu, marcinm113 napisał: Problem ten występuje po nocy jak jadę do pracy na rano, lub jak jadę z pracy po nocy. Ewidentny problem z elektryką. Przedzwoniłbym wszystkie przewody i złączki. Jak kol. wyżej pisze, mogą być tylko zaśniedziałe styki, które należy przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm113 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Dzięki za podpowiedzi. Na chwilę obecną przeczyściłem kostkę w lewych drzwiach i jak na razie jest ok, ale nie ma wilgoci w nocy, bo mieszkam w Nl a jest codziennie ponad 30stopni. Z problemów które też wystąpiły i też w nocy to wycieraczki które nie chciały się wyłączyć i prawe światełko w podsufitce też czasami nie świeciło. Wszystko to przytrafiło się razem z brakiem kierunkowskazu. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi