Marek202 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Witam, zastanawiam się nad kupnem ww. samochodu, rocznik 2015 (rej. w grudniu), 114tys. km na blacie, 205KM, automat. Co sądzicie o tym modelu? Warto w niego zainwestować, mieliście jakieś przygody z nim związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 2015, pewnie z Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 (edytowane) Tak, z Francji. ? Miał też właściciela w PL przez jakieś pół roku czasu. Edytowane 1 Września 2022 przez Marek202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Wiadomo ? po dzwonię. Ktoś ściągnął, naprawił. Zarejestrowal, musiał odczekać 6 miesięcy żeby nie płacić podatku i sprzedaje ? stary motyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Sugerujesz, że może być powypadkowy lub klepany? ? https://historiapojazdu.gov.pl/ - sprawdzałem raport i dostępna jest oczywiście historia w PL. Nabycie i przegląd pozytywny w październiku ubiegłego roku 15.10.21, właścicielem pozostał do 03.03.2022. Musiałbym kuknąć na pełny raport VIN, może wtedy czegoś ciekawszego się dowiem. ? Co bardzo mnie zastanawia, nawet w słabszych silnikach tego modelu często w ofertach widnieje mały przebieg i mam wrażenie, że właściciele z jakiegoś bliżej nie sprecyzowanego powodu chcą się tych samochodów pozbywać, no ale to tylko moje subiektywne odczucie. ? Swoją drogą, wjechałbym takim 205KM silnikiem do eko stref, np. do Berlina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 1.6 to duża pojemność to i duże opłaty za emisyjność samochodu. Nas to czeka od 24'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Samochód z Francji mówi samo za siebie. Sprawdź raport i zobacz tylko jak bardzo. To normalne, że handlarze sprowadzają auta rejestrują i sprzedają po pół roku, bo magiczne pół roku oznacza brak konieczności płacenia podatku od sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 9 godzin temu, szwagier24a napisał: 1.6 to duża pojemność to i duże opłaty za emisyjność samochodu. Nas to czeka od 24'. W chwili obecnej mam autko w benzynie 1.6 i właśnie przymierzam się do kupna czegoś nowego. ? Dlatego też nurtuje mnie kwestia eko, bo w przyszłym roku mam zamiar wybrać się do Berlina do pracy i chciałbym przemieszczać się po mieście ów samochodem. 9 godzin temu, LTar napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Będę musiał udać się do ASO z tym egzemplarzem, wtedy dowiem się nieco więcej. Miałem okazję przejechać się owym modelem, skrzynia działa bez zarzutu a auto śmiga jak powinno, jednak oficjalny werdykt pozostawię chyba panom z ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Zamiast jechać do ASO kup najpierw carfax lub coś podobnego. Czasami nie ma sensu marnować czasu na ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Niestety, raport z carfax w najtańszej wersji kosztuje 94zł, gdyby VIN był OK, to chyba lepiej byłoby wydać te 300zł na ASO i gruntowne sprawdzenie samochodu, niż wydanie 94zł + dopłata 300zł na dalsze oględziny. Jeżeli masz dostęp do jakiegoś darmowego raportu pełnej historii VIN to byłbym wdzięczny za link. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) Poważnie? Gratuluję podejścia ? Chcesz kupić auto za kilkadziesiąt tysięcy zł i problemem jest 90 zł? Nie, nie mam darmowego sprawdzania Vin... . Są tańsze raporty jak autoDna czy inne tego typu. Sam raport jest w dużej mierze lepszy niż sprawdzenie auta w ASO. Jest podstawą. Zamiast jechać do ASO i sprawdzić auto możesz wykupić rzeczoznawcę, który też weźmie 300-400 zł i powie Ci więcej niż ASO bo przynajmniej zrobi raport w cenie. Edytowane 2 Września 2022 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 2 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Okey, dzięki za sugestie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) przeglad w ASO przed zakupem (rozszerzony) kosztuje prawie 2 razy tyle (na podstawowy szkoda kasy)... Bylem przy takim przegladzie jak kupowałem swoja poprzednia MIV - szkoda kasy ogólnie na dodatek jak auto miało przygode to takiej informacji ASO nie ma lepiej zaczac od raportu Edytowane 2 Września 2022 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek202 Opublikowano 2 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Dzięki, na pewno przyda mi się ta wiedza na przyszłość. Swoją drogą, AutoDNA będzie chyba dobrym wyborem jeżeli mowa o raporcie VIN. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.locki Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Cześć, Nie wiem czy w dobrym temacie zadaję pytanie. Jeśli nie to prosiłbym o radę gdzie mógłbym takowe zadać. chciałbym wymienić wyświetlacz link ze swojego renault megane gt 2017 na wyświetlacz w poliftowej wersji megane ( tak wiem że GT nie doczekało się liftu). Bardziej chodzi mi o wyświetlacz ze zwykłej megane lub megane RS. Zgóry dzięki za konstruktywne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi