damianlorencki Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) Witam Mam upalony pin od masy w kostce i chciałbym wymienić na nową. Potrzebuję pomocy - nie wiem jak powyciągać piny z kostki, a nie chcę ciąć kabli i lutować do kabli nowej kostki. Kostka 6-pinowa o oznaczeniu 7051 H Edytowane 3 Września 2022 przez damianlorencki Dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) To jest wtyczka kątowa. Te piny wyciąga się wyjmakami, ale nie jest to łatwe. Piny mają noże, które przy zakładaniu przebijają izolacje przewodów. Przy powtórnym zakładaniu przewód musi być obcięty do pełnej izolacji. Edytowane 3 Września 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianlorencki Opublikowano 3 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 13 godzin temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Czyli się nie da? Bo nie do końca pojąłem (laik ze mnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Da się, ale jeśli zdobędziesz nową kostkę i nowe piny, to szkoda czasu na odzyskiwanie. Poszukaj na allegro klucze wyjmaki do pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianlorencki Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Udało mi się otworzyć kostkę i wyjąć piny bez większego wysiłku dzięki temu postowi https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3198114.html Wystarczyło otworzyć klapkę z numerami kabli, a potem z drugiej strony kostki podważyć plastikowy języczek i piny wychodzą same Czasami trzeba przekopać tony internetu, żeby coś sobie samemu naprawić i zaoszczędzić parę złotych. Ciężkie jest życie laika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi