elf Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Od stycznia nowa rzeczywistość na stacjach paliw. Uważaj, co lejesz do baku Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/raport-rynek-paliw/news-od-stycznia-nowa-rzeczywistosc-na-stacjach-paliw-uwazaj-co-l,nId,6499889#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Kołchoz na siłę nas uszczęśliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Szkoda, że te całe ich starania o ekologiczność podczas korzystania z samochodów, nie daje wymiernych skutków. 50€ rocznie? No faktycznie, kupa pieniędzy. Niestety, Europa od X czasu jest marionetką a ekolodzy, to albo dobrze opłacana banda debili, albo mają tak przesłonięte oczy i nie widzą, że to całe EKO, nikomu nie służy. Ogromnie mi smutno, że dożyliśmy takich czasów. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Jeżeli paliwo na stacji dzięki temu będzie tańsze to nie widzę problemu. moich samochodów problem nie dotyczy, czy waszych tak, łatwo sprawdzić. https://www.e10check.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Tylko niestety więcej go spali, co nawet na jedno nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Ale będzie tańsze. ? No brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Dlaczego brak słów ? Lubisz wydawać więcej niż to potrzebne ? Tak jak pisałem, mnie akurat problem teraz nie dotyczy, bo moje aktualne samochody to w miarę nowy diesel (2021 rok i wyboru nie ma bo na stacjach ropa tylko B8) a Abarth żony wystrojony jest pod paliwo min 98 więc leje mu vpower racing lub verwę w styczniu odbieram 4 pierścienie w wersji S3 i tam też tylko 98 i lepsze bo od razu idzie na hamownie. ale co do E10 to: wzrost zużycia benzyny E10 w porównaniu do E5 jest minimalny wzrost spalania rzędu 1,5 proc. po zastosowaniu paliwa E10 zamiast E5; praktycznie niemierzalny jest spadek osiągów silnika; paliwa E5 i E10 są ze sobą mieszalne w dowolnych proporcjach, czyli można tankować je naprzemiennie; korzystanie z E10 ma korzystny wpływ na środowisko: nieznacznie redukuje emisję CO2, bardziej – tlenków azotu i cząstek stałych; producenci samochodów nie mają nic przeciwko tankowaniu E10; tankując E10 zamiast E5, można zaoszczędzić. więc gdzie tu minusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Jak tylko będzie tańsze i dostępne to ja myślę że będzie lał. Rożnica w spalaniu nim się przełączy z PB na LPG i tak będzie niewielka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi