toddy Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witajcie, mam pytanie: Nie działa mi blokada kierownicy. Mam Megane z 2003 r. , 1.9 dci. Kupiłem ją z drugiej ręki i już od początku nie działała. Niestety zorientowałem sie zbyt późno. Czy ktoś z was może ma jakiś pomysł czemu to ustrojstwo nie działa no i oczywiście czy można z tym życ czy muszę jechac do serisu i to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu66 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witaj :) Wsiądż do środka i zamknij drzwi pilotem ;-) Dopiero wtedy zobaczysz czy działa , czy nie ???? :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Już sprawdziłem - niestety nie działa :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Poszukaj na forum już gdzieś było o blokadzie kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Już szukałem i jakoś nie moge na nic trafić - są tematy o blokadzie kierownicy, która się włącza bez powodu, ale nic na temat zupełnie niedziałajacej blokady :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A to stwierdzenie :) np. "O co w ogóle chodziło - spalił się silniczek mechanizmu blokowania kolumny kierowniczej " Może u ciebie coś się odpięło. Brak zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iaarok Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam,jakieś 'pateraki' robiły mi samochód,wjeżdżając na kanał zostawili auto na maksymalnym skręcie(koła były jakby jeszcze zablokowane o podnośnik itp),od tego momentu nie działa mi blokada kierownicy,niby łapie ale przeskakuje jakby o mechanizm.Nie ma żadnych problemów z uruchomieniem,service itp,nic nie pokazuje. Ktoś wie co jest do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek666 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 toddy ktoś musiał coś kombinować przy twojej blokadzie bo u mnie jak raz nie zadziałała to wyświetlił się błąd i zero reakcji niedało się odpalić autka mechanior z serwisu chciał wymieniać na nową koszt 2 tysiaki ale postanowiłem sam pogrzebać wyjąłem rozebrałem tam jest taki malutki silniczek weś zobacz czy działa a u mnie poprostu się zawiesił ręcznie go wykręciłem tak jakby kierownica była zablokowana złożyłem samochód pali i wszystko działa a 2 tyś w kieszeni zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Tak nawiązując do rozpoczętych a nie zakończonych tematów - blokada kierownicy była poluzowana i nie mogła trafić w odpowiednie miejsce - chłopaki w ASO przykręcili i działa bez problemu już od Stycznia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel400 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 toddy, a wiesz może co i gdzie trzeba przykręcić?? Bo też mam problem z blokadą kierownicy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Nie nie wiem, ja oddałem Reńkę do ASO. Chciałem mieć papier na to że było robione w ASO żeby w przyszłości jak mi się kierownica zablokuje w czasie jazdy i się zabiję to żeby rodzinka mogła się starać o odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam.Odkopuje ten temat poniewaz mam problem z blokada kier. Rozkrecilem osłony plastikowe i widac silniczek ale nie moge go rozkrecic.Wie ktos jak to mozna wyjąć i dlaczego nie dziala? Co sie moglo stac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Również uszkodzenie zwijacza/przekaźnika zespolonego może być powodem nie działającej blokady kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 aha to pewnie dlatego nie dziala . Jutro powinienem złozyc calego "pająka" i zobacze Dzieki za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwo Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 ...nie działa mi blokada kierownicy,niby łapie ale przeskakuje jakby o mechanizm.Nie ma żadnych problemów z uruchomieniem,service itp,nic nie pokazuje. Ktoś wie co jest do zrobienia? Witam. Mam ten sam problem. Pomoże ktoś rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi