Kacper.p1 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Hej, ostatnio podczas konieczności mocniejszego hamowania wyskoczył błąd "usterka układu hamulcowego" wraz z kontrolką ABS. Po zgaszeniu i zapaleniu auta ponownie błędu już nie było, jednak obecnie wraca w losowych momentach i w równie losowych momentach znika. Hamowanie działa poprawnie, jeśli wyskoczy ten błąd to nie działa tylko układ ABS. Sprawdziłem błędy poprzez OBD i są to: C0010(01) Left front inlet control i C0019(01) left rear outlet control. Wczoraj przy wystąpieniu tego błędu pojawił się dodatkowy błąd right rear outlet control, jednak nie zapisałem kodu. Auto to Megane III ph1 z 2011 roku, 1.5 dci 110 KM Szukałem na forum i ogólnie w internecie jakichś wskazówek, ale niestety nic nie znalazłem. Macie pomysły co może być przyczyną i jak wyeliminować ten błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Słabo szukałeś, pompa ABS do wymiany. Częsty przypadek. Są magicy którzy naprawiają zespół elektroniki i zaworów ale z reguły i tak kończy się wymianą na nową lub sprawną używkę. Przy używce szukaj z mniejszym przebiegiem niż twój, licznik zapisuje się w pompie i nadpisuje licznik w zegarach jeżeli przebieg będzie wyższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi