marek1978 Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Witajcie. Pacjent to Grand Scenic 3, 2010r 1.9dci. Na wolnych obrotach drży mi obudowa filtra powietrza razem z rurą która doprowadza powietrze od spodu (za nadkolem). Szukałem jakiegoś filmiku czy tutoriala jak dostać się do tego całego dolotu (co i jak po kolei porozkrecać) aby wymontować to całe ustrojstwo i posprawdzać całość co tam nie tak bo frustrujące to jest niesamowicie😒 Podratujecie jakimś materiałem pomocowym? Z góry dziękuję za pomoc.🍻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Aby dostać się do obudowy filtra trzeba wyciągnąć obudowę akumulatora. Tam są trzy uchwyty. Pierwszy śruba. Drugi tak jakby z tyłu ma wejść w gumę. I trzeci od dołu od strony silnika. Ostatnio jak miałem wymieniana poduszkę silnika to zapomniałem przełożyć i wlaśnie brzęczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Ściągnąłem nadkole aby posprawdzać co i jak i mam taki jakby uchwyt pęknięty na którym to jest przykrecona śrubką na kluczyk 10mm ta rura doprowadzająca powietdze do filtra która idzie od spodu auta i drży może też przez to🤔 ale pozatym i gdzieś sama też obudowa drży co mnie doprowadza do szału😒. Ciekawe co za magik to wcześniej majstrował przy tym🤔😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Sprawdź punkty o których mówiłem. Tym bardziej że dolny uchwyt jest w poduszce skrzyni. Przy wymianie poduszki łatwo zapomnieć ja przełożyć. Mi się udało zapomnieć:) zobacz sobie obudowy filtra na necie i zobaczysz gdzie są uchwyty. Potem rękaw i maska w górę i wymacasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Ok. Jakoś będę to musiał ogarnąć na tygodniu i dam znać co było grane🤔😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi