gibgab Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Mam problem z klamką drzwi kierowcy, sprawia wrażenie "wyrobionej" i jest luźna, przez co nie mogę otworzyć drzwi normalnie, tylko muszę szybszym ruchem, żeby załapała, widać że klamka zmęczona życiem. Jest jakiś sposób, żeby nie kupować nowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 7 godzin temu, gibgab napisał: Jest jakiś sposób, żeby nie kupować nowej? Kupić używaną. Swoją drogą nie bardzo rozumiem, jak klamka może się wyrobić, to jest trwały element. Sprawdź czy nie pękło mocowanie linki do klamki, jest na zatrzasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @gibgab, dosłownie wczoraj miałem to samo pytanie zadać hehe Właśnie się zastanawiam, czy to trzeba kupić zamek: https://allegro.pl/oferta/oe-renault-zamek-drzwi-lewy-przod-megane-iii-13195435614 Czy to gdzieś coś innego. Ktoś ma wiedzę włamywacza? Tylko ja mówię o klamce zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Ja miałem na myśli tę wewnętrzą, zewnętrzna to inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Bo obaj widzę, tak po łebkach czytamy (patrz temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @aniewachodzi o klamkę zewnętrzną. mogę ewentualnie nagrać filmik, żeby dokładnie zobrazować o co mi chodzi, bo sam takiego tematu nie znalazłem w internecie(może nie wiedziałem jak to nazwać?) @omegawychodzi na to, że mamy ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Wstrzymaj konie chwilę, w środę jadę do mojego warsztatu i będę wymieniał rozrząd po 480k km. Zdejmiemy też boczek i zobaczymy o co kaman. Napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 ok, dzięki. czekam na wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Potrzebujesz tego: https://autoczesci360.pl/klamka-drzwi-lewy-przod-megane-iii-806070032r-renault-34344.html Wyrabia się ten okrągły, biały bolec o kształcie walca. Na końcu zostaje z niego cienki stożek. Tu masz filmik, jak zdjąć klamkę, bo bez tego nie wyciągniesz mechanizmu: U mnie mam takich prawdziwych jeszcze mechaników, a nie wymieniaczy, co to potrafią coś dorobić (wykombinować) i naprawili to w ten sposób, że wiertłem o grubości ok 1mm od czoła nawiercili ten bolec i wkręcili wkręt. Ile to wytrzyma to nie wiem, jak nie pęknie teraz ten bolec, to pewnie długo. Jak pęknie, to już wiem, co potrzeba kupić. Ja znalazłem jedną na Allegro, to pozwolisz na prawo pierwokupu https://allegro.pl/oferta/mechanizm-lewy-klamki-drzwi-megane-iii-scenic-iii-13390255752?utm_source=notification&utm_medium=cartWithPayment&utm_campaign=cef7b135-c856-4150-84eb-687c2d87cdd6&snapshot=MjAyMy0wMy0xNVQxNzo1NzowMy44ODY3MDlaO2J1eWVyOzZkMjA4MzE5NjE3ZWNmNTNhYjMwZWM5MTYyYmUxNDQ3NzE1M2YyNTA0N2I1YTIxMThmYTVjZGVkYTZmZjdiMDg%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 dzięki za info, akurat w sobotę będę robił parę rzeczy przy aucie, to też ogarnę tę klamkę. Jak możesz mi zaznaczyć na zdjęciu gdzie trzeba wiercić to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Kolego, nie zaglądam broń Boże w portfel, ale jak kupisz: https://allegro.pl/oferta/mocowanie-klamki-tyl-przod-megane-iii-806070032r-10462881513 to sądzę, ze nadal będziesz jadł obiady z dwóch dań Ja zrobiłem druciarstwo, bo musiałem samochodem wyjechać, a nie chciałem takim pokawałkowanym. ps. w lewej części u góry, końcówka tego białego pazurka. Zobaczysz od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 21 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 jasne, jednak chciałbym nową sztukę, dokładnie taką jaką mi zwinąłeś sprzed nosa a z używkami tyle wiadomo, że może być taka sama jak i moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Jeżeli zdjęcie przedstawia faktyczną część, to widać, że nie jest końcówka tego walca w ogóle zużyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 @gibgab, u mnie już założona nowa. Po regeneracji jak to stwierdził mój mechanik, mogę oddać. Widoczny jest łeb wkręta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 25 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 @omegakupiłem za całe 40zł nowy mechanizm, akurat był na allegro pod innym nr części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi