Krzysztof223 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć! Ostatnio w mojej Megane zauważyłem dziwny problem. Jak w większości aut jedynka nie lubi wchodzić jeszcze w trakcie ruchu, a czasem przy tych 8-12km/h dwójka to za dużo, więc trzeba i nigdy na siłę, za pierwszym czasem drugim wskakiwała bez większego problemu lecz gdy nie wpadała czuć było zawsze ten sam klasyczny opór. Od kilku tygodni wraz z napotkanym oporem przy próbie wrzucenia jedynki czuć także szarpnięcie autem, tak od spodu przez stopy. Kompletnie nie mam pojęcia co to może być, od jakiegoś czasu auto zaczęło też się nieco dziwnie zachowywać przy samej zmianie biegów szczególnie od 1. do 3. Jak również zauważyłem przy próbie nasłuchu itd że przy delikatnej próbie wciśnięcia 3. BEZ sprzęgła auto jakby chwytało i delikatnie się porusza. Wysprzęglik? Samo sprzęgło, dwumasa? Pomocy! Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2023 przez Krzysztof223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryspinus2 Opublikowano 29 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 (edytowane) Witam, czy rozwiązałeś problem? Bo po opisie wydaje mi się że mam podobny problem Edytowane 29 Maja 2024 przez kryspinus2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof223 Opublikowano 29 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 Cześć, Niestety nie udało mi się tego zdiagnozować, po prostu już się przyzwyczaiłem, zmiana techniki zmiany biegów jako tako rozwiązła problem tj. zwalniam na tyle wolno, gdzie problem nie występuje, albo żyłuję dwójkę. Jak jest cieplej po rozgrzaniu skrzyni problem też się minimalizuje. Gdyby Tobie udało się kiedyś zdiagnozować problem to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi