Triple Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To jest Q, ale kod nie działa. Włączam zapłon, wyskakuje CODE następnie 0000 i wpisuję po kolei cyfry i nic. Ostatnia mruga i nic się nie dzieje. Coś źle robię? btw. nie wiem jakiej marki jest radio, ale to wersja z CD, Scenic 2001. edit. Ok, rozwiązałem problem. Po wpisaniu ostatniej cyferki trzeba przez około 5 sekund przytrzymać przycisk na samym dole pilota przy kierownicy. Taka strzałka, czy coś podobnego. gojgien dzięki za pomoc. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocop1992 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 MODEL NO:22DC279/62P TOB972 RN279FX0003816 PROD No: FD0199430003816 7700434425TB972 Wklepałem B972 do kalkulatora, wyszło 1273, ale nie działa. Dopiero teraz skapnołem się, że ten kalkulator jest do PHILIPS'ów, a ja mam Tuner list. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Kod wygenerowałeś prawidłowy i musi działać. Patrz kilka poprzednich wpisów, nawet z innymi modelami, firmowanymi przez Renaulta działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocop1992 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Był napis CODE, po 30 min zmienił się na 4 zera, kółeczkiem na pilocie wprowadziłem 1273 i przytrzymałem przycisk na pilocie od spodu i znów wyskoczyło CODE. Co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Przyczyn "6". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocop1992 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ok spróbuje zatwierdzić szóstką i napisze jutro czy zadziałało Dodano: 24 sie 2012 - 18:08 Nie da się zatwierdzać "6" tylko przyciskiem u dołu pilota. Jakim cudem kod może być zmieniony? Już 2h będę czekał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 podmieniona obudowa z innymi naklejkami w stosunku do wnętrzności ???? Nic innego nie przychodzi mi do głowy w tym wypadku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocop1992 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Co proponujesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Poszperać w papierach od auta, może gdzieś jest zapisany, skontaktować się z poprzednim właścicielem jeśli taki był, zapytać w ASO. W ostateczności zakupić radio z kodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocop1992 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Co to jest ASO? I rzekomo da się kod z numeru VIN odzyskać, tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Autoryzowana Stacja Obsługi.... zazwyczaj serwis fabryczny z dostępem do bazy danych Renaulta. Owszem, po numerze Vin można kod do radia odzyskać właśnie w ASO ale pod warunkiem, ze radio jest to które w aucie z fabryki wyjechało lub w ASO było zmieniane. Wszelkie zamiany poza serwisem nie są w bazę wciągane, bo niby w jaki sposób??? W ASO czasami żądają opłaty 50zł. za podanie kodu. Ja bym podjechał i poprosił o rozkodowanie radia, niech kumaty pracownik kod wprowadza. Zapewne najpierw go odczyta z bazy, jeśli się uda- zapłacisz, jak nie, to usługa nie została wykonana, powinno być gratis, a przynajmniej będziesz wiedział jaki kod jest w bazie zapisany i że coś z Twoim radiem było kombinowane.. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Można odczytać ( wyłączyć ) pin z eepromu radia, koszt też powinien się zamknąć w 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OE Reniak Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 (edytowane) ...ale pod warunkiem, ze radio jest to które w aucie z fabryki wyjechało lub w ASO było zmieniane. Wszelkie zamiany poza serwisem nie są w bazę wciągane, bo niby w jaki sposób... ...w zapytaniu można podać VIN pojazdu - otrzymamy kod radia które zostało zamontowane fabrycznie w pojeździe lub podając kod z nalepki na obudowie radia - otrzymamy kod do radia które zostało zamontowane w pojeździe po opuszczeniu fabryki lub zostało wymienione, podobno jeśli przy wpisanym VIN pojazdu wprowadzamy wprowadzamy kod innego radia zostaje on rzypisany do podanego VIN-u. W internecie jest bardo prosty program który z którego pomocą uzyskamy kod do naszego radioodbiornika bez żadnych kosztów - dotyczy tylko odbiorników Renault wyprodukowanych po chyba 1997 lub 1998 roku. W celu uzyskania kodu należy do programu wpisać 4 znaki umieszczone na fabrycznej nalepce z boku odbiornika są to te same znaki które należy wprowadzić w zapytaniu do RenaultNET (litera i 3 cyfry), następnie klikamy i mamy kod Działa też w Lagunach III Kango II Megane III - sprawdzone Edytowane 2 Września 2012 przez OE Reniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 W internecie jest bardo prosty program który z którego pomocą uzyskamy kod do naszego radioodbiornika bez żadnych kosztów Jest on nie tylko w szeroko rozumianym internecie ale nawet kilka razy podany i opisany w tym właśnie temacie. Wszelkie kody jakie tu podaję, są właśnie za jego pomocą wygenerowane. Przeglądnij poprzednie strony tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OE Reniak Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 ...przepraszam faktycznie przeoczyłem, w takim razie może interesuje was sposób jak uniknąć czekania na ponowną możliwość wprowadzenia kodu bez konieczności oczekiwania? (nie zauważyłem tego w postach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi