mkm126 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Witam. Mam problem z radiem. Miałem wymieniany parownik a co za tym idzie ,. ściągana deskę. Teraz problem bo radio nie działa. Przyciskiem mogę włączyć nawigacje ale tylko do poziomu godziny nic dalej nie idzie. Dzisiaj miałem podłączony samochód pod klipa ddt4all. Nawigacja jakby jest sprawna ale radia wgl nie widzi. Pomysł padł żeby podmienić radio, oczywiście muszę najpierw kupić. Radio 281153266r. Może macie jakieś pomysły? Wydaje się że wszystko jest podłączone poprawnie. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Może jest prawidłowo połączone ale brak komunikacji. Przy takim duzym demontażu zawsze się czyści kostki połączyć, bo mogą być niespodzianki - musisz poprawić, a nie zmieniać radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Dzisiaj wymontowalem wszystko. Radio, nawigacje, licznik. Odlaczalem, podłączałem. Nic. Komputer nie widzi radia. Prąd do głównej kostki dochodzi. Do tej do której jest podłączony m.in mikrofon nie wiem bo nie bylismy W stanie wsadzić miernika. Czyli kupić jakiś płyn do czyszczenia elektroniki, psiknac wszystkie kostki? A tak wgl skoro prąd dochodzi to jest opcja że gdzieś głębiej pod deską jest coś źle podłączone? Orientujesz się jak to głębiej wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Nie łączy komunikacja po can-ie a nie zasilanie. Czyścić contaktem 60 lub czymś podobnym w aerozolu. Pryskąć w gniazdo i we wtyczkę; kilka razy włożyć i wyjąć; odczekać aż wyschnie i trwałe włożyć. Musisz wyczyścić przynajmniej połączenie, które były rozłączane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 8 godzin temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes No to w takim razie będę próbował.. a co do jakiś podłączeń głębiej? Są gdzieś jeszcze jakieś miedzyłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 W plikach masz schemat - wyszukaj swój samochód. Nic się nie zepsuło, jeśli akumulator był odłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Niestety czyszczenie styków, wtyczek nic nie daje.. radio fizycznie prąd ma. Załącza nawigacje, chce wydać płytę CD no ale na ekranie wciąż tylko godzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Musisz sprawdzić, czy jest w samochodzie zamontowany tuner ze wzmacniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 4 minuty temu, jabrze napisał: Coś ty. To jest słabo wyposażona wersja niestety. Czeka mnie rozbiórka i szukanie czy gdzieś coś się nie przerwało chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Dablju Opublikowano 4 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Witam, Chciałbym się podłączyć pod temat. Moje audio aktualnie cierpi na ten sam rodzaj przypadłości. Zaczynało się od chwilowych zawiasów podczas zmiany stacji radiowej. W ciągu kolejnych kilku dni radio działało jak zawiało. Raz się włączało raz nie. Aktualnie nie daje w ogóle znaków życia. Elektronik stwierdził, że sprzęt mógł się spalić przez kontakt z wilgocią. Miałem problem z zatkanymi odpływami na podszybiu. Znalazłem w internecie radia od Megane, ale nie mam pewności czy będą kompatybilne z resztą wyposażenia. Proszę o pomoc. Pierwsze zdjęcie to oznaczenie mojego radia. Drugie to radio które chce kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 15 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Każde z tej serii uruchomisz u siebie, nie ma znaczenia ze Scenica,Megane czy innego modelu, po włączeniu wklepiesz kod i działa, trzeba będzie tylko pewnie skonfigurować radio w aucie z czym ma współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcadius3 Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Witam, mam ten sam problem. Zasilanie sprawdzone przez elektronika, niby powinno działać a nie działa. Stwierdził że oprogramowanie się wysypała ale nie jestem pewny czy ma rację. Gdyby ktoś znalazł rozwiązanie to czekam na info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 21 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 I mi się dziś to samo przytrafiło.😕 Udało mi się je jeszcze raz włączyć, zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i zauważyłem, że jest jakaś stara wersja oprogramowania podczas gdy mam rocznik 2015 i miałem pamiętam przedostatnią wersję firmware jaka wyszła. Radio cyka cyklicznie jakby chciało się włączyć, ale pokazuje tylko godzinę i temp. Usterka sprzętu czy ten firmware się wysypał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barceloniak1 Opublikowano 4 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2024 Chcialbym sie podlaczyc pod temat, przeanalizowalem i posprawdzalem wspomnianne rzeczy. Wymienialem akumulator na nowy i nagle nie wlacza sie radio ale zegar dziala na wyswietlaczu. Nie mam mozliwosci wyladowania nawet w ekranie wprowadzenia pinu. Pomoglby ktos ? bezpiecznik ? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi