2n3055 Opublikowano 19 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 To wykluczyłem z powodu który wcześniej opisałem - przy zimnym silniku na benzynie pracuje OK. Dopiero przy wzroście temperatury zasysanego powietrza do ok 23 C (jeszcze przed przełączeniem na LPG) zaczyna gubić zapłony. Jak pisałem - czujnik temperatury na dolocie jest OK - właściwa delta rezystancji oraz podmieniłem z drugiego auta. 28 minut temu, carsik napisał(a): Być może kostka wtryskiwacza. Wszystkie kostki spryskałem fosolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 19 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 Temperatura zasysanego powietrza nie miałaby żadnego znaczenia, korekcja to max 4% ale na wszystkich cylindrach. Mając instalacje gazową możesz podglądać czasy dla wtryskiwaczy benzynowych, nic tam intrygującego nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 19 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 (edytowane) Błąd DF060 - wypadanie mieszanki cylinder 2 opóźnione spalanie - jest często opisywany w necie też w przypadku 1.5 dci. Niestety nikt nie zadał sobie trudu aby opisać sposób usunięcia. Edytowane 19 Stycznia 2025 przez 2n3055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 W dniu 18.01.2025 o 20:58, carsik napisał(a): A sprawdziłeś jaką masz kompresję na tym cylindrze? Może tu jest odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 19 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 Na LPG silnik pracuje idealnie … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2025 W dniu 30.06.2023 o 10:01, Robert230 napisał(a): samochód zaczął szarpać na biegu jałowym i zapalił się check engine. Po podłączeniu do testera diagnostycznego pokazało błąd DF060 - wypadanie mieszanki cylinder 2 opóźnione spalanie. W dniu 18.01.2025 o 20:16, 2n3055 napisał(a): mam dokładnie takie same objawy, a wymiana świec, cewek jak i wtryskiwacza nie przyniosła żadnych efektów. 1/ Check engine ; - miga czy pali się ciągle? 2/ Co to za instalacja lpg ; - kiedy założona a kiedy serwisowana ?? 17 godzin temu, 2n3055 napisał(a): Wtryskiwacze benzynowe zamieniłem miejscami, - pomimo tego błąd jest cały czas na cylindrze 2. 16 godzin temu, 2n3055 napisał(a): - przy zimnym silniku na benzynie pracuje OK. - Dopiero przy wzroście temperatury zasysanego powietrza do ok 23 C - (jeszcze przed przełączeniem na LPG) - zaczyna gubić zapłony. 13 godzin temu, 2n3055 napisał(a): Na LPG silnik pracuje idealnie … 3/ W 99% przy instalacji PB + instalacja lpg; ; - wina w przypadku nieprawidłowej pracy silnika - leży po stronie instalacji lpg, 4/Sprawdź; a/ styki wtrysku nr;2 oraz styki obu sterowników, b/ przejścia impulsów masowych do sterowników; 1/ każdy przewód masowy wtryskiwacza Pb jest rozcięty i puszczony przez sterownik lpg, 2/ znajdź miejsce rozcięcia przy felernym cylindrze nr;2 i zmostkuj przewody, 3/ impulsy sterujące na wtryskiwaczu benzynowym; - badanie diagnostyczne wykonać przy pomocy testera diagnostycznego, szczypiec prądowych i oscyloskopu, - w profesjonalnym serwisie naprawczym np.; Bosch, c/ może być uszkodzony sterownik Pb, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 20 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2025 Instalacja LPG ma dwa lata, na bieżąco serwisowana (co 10 tys. km) jak dotychczas nie sprawiała kłopotów. Sprawdzę ten trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi