Jacek119933 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Hej. Mam problem z moim autem, mianowicie chodzi o błąd P0011 i definicja wg "delphi" Ustawienie położenia wałka rozrządu zaworów dolotowych (A) - nadmiernie wyprzedzone (rzad 1). Po wymianie głowicy i wałków a co za tym idzie nowym rozrządem +kzfr wywaliło mi komunikat "skontroluj układ wydechowy". I teraz nie wiem czy szukać przyczyny w ustawieniu rozrządu czy gdzieś indziej? Zawór zmiennych faz wymieniony na nowy tak samo czujnik położenia wałka. Dodam że auto pracuje normalnie, ma moc, odpala bez problemu, obroty nie falują. Meganka z 2010 roku 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Jacek119933 napisał: Mam problem z moim autem, mianowicie chodzi o błąd P0011 i definicja wg "delphi" - Ustawienie położenia wałka rozrządu zaworów dolotowych (A) - nadmiernie wyprzedzone (rzad 1). Wymieniłeś; rozrząd, kzfr, elektrozawór kzfr, czujnik wałka rozrządu, napinacz, Dokonać pomiarów ; na wolnych obrotach, na rozgrzanym silniku ok; 90 C, 1/ wyprzedzenie zapłonu, 2/ podciśnienie, 3/ temperaturę otwarcia termostatu 4/ wykresy zmian napięcia sond lambda, 5/ obroty, 6/ położenie przepustnicy, Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi