miszel73 Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Witam, Spłowiały mi nieco te czarne słupki między bocznymi szybami - plastikowe, czarne. Chciałbym je jakoś odnowić ale bardziej trwale niż np czernidłem, które w gruncie rzeczy nie daje takiego efektu i zmywa się po pewnym czasie. Co proponujecie? Dzięki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Ja użyłem do odnowienia czarnych zderzaków plastikowych oraz np czarnych obramówek świateł z tyłu, klamek itd czarnidła w tubce jak pasta do butów. Trzyma się świetnie, a zmyć to jest baaaaardzo ciężko dlatego lakier musiałem najpierw osłonić taśma malarską. Na dniach sprawdzę w garażu jaka firma. Może zrobię zdjęcie i wrzucę link. Zdjęcia w czasie pracy: :) (niestety robione komórką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Dzięki Kolego! Możesz powiedzieć jak to czernidło się nazywa i gdzie to mogę kupić? Pozdro! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Dzisiaj wieczorem jak wrócę z Inwałd (parku miniatur) to napiszę firmę. :) Czarnidło kupiłem w naszym piekarskim sklepie motoryzacyjnym za bodajże 5zł. Kiedyś jak pielęgnowałem Megi (jakiś 1 miesiąc temu) zrobiłem tym czarnidłem kropkę na bramie (od strony zewnętrznej!) od garażu i do dzisiaj jest, ani troszkę się nie zmyła :) Kupując to czarnidło kupiłem też jakiś środek do plastików, gum itd, ale w szpreju i to faktycznie dawało efekt ale na 1-2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Ja używam czegoś takiego http://allegro.pl/item427216901_czernidlo_...car_od_s_s.html (Podany link dotyczy Czernidła do zderzaków i opon FIRMY SUNNYCAR) Trochę na plastik a potem szmatką ładnie równo rozcieram. Jak pomażemy karoserię to dość łatwo schodzi. Wyblaknięte plastiki wyglądają jak nowe nawet po kilku myciach auta :) Zrobiłem dopisek, aby było wiadome o co chodzi, jak już aukcja się zakończy i zniknie z portalu. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Coś takiego. Trzeba się baaaardzo namęczyć, żeby to zmyć czymkolwiek :) Praktycznie jak farba. Nie trzeba przecierać, polerować itd. Wystarczy nałożyć tak jak pastuje się buty :) Firma AUTO MAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Dzięki! Szukam tego w sklepach i będę walczył więc! :) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 http://allegro.pl/item425876833_bib_mar_cz...to_max_75g.html Jeżeli ktoś szuka to znalazłem na allegro. Wystarczy wpisać "AUTO MAX" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 No niby allegro fajnie, ale za koszt przesyłki to ja mam prawie dwa opakowania tego czarnidła. Wydaje mi się, że jeśli się nie mieszka w wiosce zabitej dechami to nie ma problemu żeby to dostać. Powinno być w każdym motoryzacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Wystarczy pojsc do sklepu motoryzacyjnego badz jakiegos wiekszego jak np. REAL, Carrefoure itp itp o poszukac czernidla do zderzakow. Na allegro mozna kupic ale w przypadku gdy sie kupuje wiecej rzeczy od jednego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustu Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 a nie robiły wam się takie małe bąbelki powietrza jak smarowaliście. po zaschnięciu nie wygląda to wtedy zbyt fajnie. Ja jak smarowałem to na płaskiej powierzchni jeszcze bez większych problemów, ale np lusterko już wyszło bardzo średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Nie szło potem tego wypolerować choćby szmaticzką bawełnianą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 babelki moze sie robia ale wtedy trzeba paste dobrze rozetrzec po elemencie i nic nie widac. Jak wyschnie to nie ma zanych oznak pecherzykow czy babli. Ja smaruje listwy boczne i wygladaja jak nowe. Czasami jeszcze pomaluje opony :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 A co to są BABELKI i BABLE :) i co znaczy poamlować coś :P Zacznij może używać PL znaków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 A ja bym kupil spray czarny mat i to prysnal... Napewno efekt bedzie o niebo lepszy i napewno trwalszy. A maly spray to nie wiecej niz dyszke PLN ;-) Tylko przed tym jesli nei zmatowac papierem 600 to chociaz odtluscic rozcienczalnikiem nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi