kocuper Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 martbex, kup jak Ci radzą. Teraz mam BERU, natomiast w poprzednim miałem DENSO. Na DENSO zrobiłem 150tyś km, a teraz na BERU mam 100tys km. Problemów żadnych. Jak mawiają "co nowe, to nowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Wymieniłem tragiczne sagemy na beru i od razu inny samochód-oczywiście na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinEater Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witek...podepne sie bo tez o cewkach... zaczne od tego ze dzieki forum znalazlem usterke w aucie okazalo sie ze cewka walnieta (nawiasem mowiac spytalem jakiegos mechanika ktory posluchal silnika i chcial pol auta wymieniac ) wiec postanowilem poszukac na wlasna reke przez filtr paliwa, silnik krokowy i swiece doszedlem do cewki...mam silnik 2.0i w sklepie zakrzyczal 200 wzwyz, wiec ogarnalem allegro i tutaj przychodzi moje pytanie moje cewi wygladaja tak(zdj nr2) tzn maja takie wyjscia na przewody. Na allegro jest cewka do mojego auta ale wyglada tak (zdj nr1) jak widac bolce sa zakryte...i teraz jak to ugrysc bo nie wiem czy beda pasowaly orginalne przewody bo maja kapturki ktore ladnie zakrywaly bolce z org cewek Wiec zanim zamowie prosze o porade czy beda pasowac czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 cewki ze zdjęcia nr 2 są najczęściej spotykane w silnikach 1,6 , przy zakupie cewki ze zdjęcia nr 1 będziesz miał do wymiany kabelki WN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinEater Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 mylisz sie do silnika 1,6 jest cewka bardzo podobna oto zdjecie...i jest mocowana na 2 sruby a nie na 4 tak jak w moim przypadku Edytka...zeby nie byc goloslownym podale linki do aukcji silnik 2,0 : http://allegro.pl/item587784791_cewka_zapl...laguna_2_0.html i 1,6 : http://allegro.pl/item609993474_cewka_zapl...egane_nowa.html i to nie jest moj wymysl czy zdjecie zrobione z innej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 i jest mocowana na 2 sruby akurat to ty się mylisz bo jest mocowana na 4 śruby, a jja k zdrobisz zdjęcie z tej perspoektywy dla swoich cewek to też napiszesz że mocowana na 2 śrubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morandi Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Nie chce zakładać nowego tematu ,więc podepnę się pod ten wątek. Jestem posiadaczem Renault Megane 1.6 i własnie padła mi 2 raz ta sama cewka/sagem.Zastanawiam się nad kupnem cewki firmy beru.Jak sądzicie:muszę wymienić wszystkie,żeby były 1 firmy a czy może być 1 para sagem i para beru?Jeśli zdecyduje się na beru to muszę wymienić też kable?Cewka jest ta z bolcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 W moim wcześniejszym Sceniku I 2,0 16V 2003r zostało zrobione łącznie już ponad 190tys. km na cewkach Denso. Były zamontowane fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 tylko DENSO ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Morandi, to obojętne z jakich firm masz cewki, u mnie przez jakiś okres były 2 sagema i 2 beru, żadnych problemów. Teraz 4 z Beru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morandi Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam. Dzisiaj wymieniłem cewki Sagema 7700875000 na 4szt. BERU ZS052 Na allegro znalazłem dobrą aukcję z Beru za 93zł/szt. Po wymianie auto odpaliło normalnie, nie wyskoczyły żadne błędy. Ciekawe jak silnik będzie działać z rana. Z lewej SAGEM z prawej BERU. Wymiana. Po wymianie. Numer SAGEMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam. Koledzy poradźcie coś. Zrobiłem trochę dobrego dla swego samochodu: wymieniłem świece, przewody WN, przeczyściłem "krokowca", przepustnicę, czujnik położenia wału, wyregulowałem zawory. Jest lepiej, tylko te obroty i "pyrkanie" z rury. Na biegu jałowym obroty opadają co jakiś czas i z rury pyrka. Czy to cewki powodują, psują się? Wymieniać? (Robiłem pomiar rezystancji: 0,8Ω i 9,5kΩ) Za porady dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 a jak jedziesz samochód ciągnie normalnie czy go muli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 W czasie jazdy jest raczej ok. Chociaż po zmianie biegu, gdy puszczam sprzęgło i dodaję gazu jakby delikatnie go dławiło, ale jest to prawie niewyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi