doesnt Opublikowano 16 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Witam serdecznie, po prawie siedmiu latach eksploatacji megane iv 1.2 tce ukazuje mi się taki oto widok jak na zdjęciu. Cieknie spod śruby, która trzyma kolektor ssący. Przebieg mam około 30 tys km. Co może być przyczyną wycieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 16 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Godzinę temu, doesnt napisał(a): Co może być przyczyną wycieku? Nic. Tam nie ma co cieknąć. Prędzej wydmuchuje opary oleju spod uszczelki przepustnicy. Ale tego na zdjęciach nie widać więc to luźny strzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Bardzo dziwna sprawa, wytarłem to do sucha i podczas pracy na postoju już po chwili wokół tej śruby wydostaje się jakaś ciecz... To miejsce oraz powyżej na łączeniu kolektora w blokiem było delikatne tłuste zabrudzenie, jakby olej. Wczesniej nie widziałem, żeby tam sie coś pojawiało... Zostaje obserwacja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 wymień uszczelki kolektora (jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi