sebnet Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Witam, Od kilku tygodni jestem w posiadaniu Renault Scenic III PH1 1.5 dCi K9K 836. Mam następujący problem, po uruchomieniu klimatyzacji (Climatronic) uruchamia mi się na pełne obroty wentylator w chłodnicy. Wentylator pracuje według mnie na pełnych obrotach i praktycznie na 90% czasu jazdy. Wyłącza się na kilka minut i za chwile znowu się odpala. Czy w tym samochodzie to normalne? Do tej pory miałem do czynienia z Megane III 1.5 dCi, Clio 4 1.5 dCi i tam przy uruchomionej klimie wentylator pracował cały czas, ale na niskich normalnych obrotach, a tutaj w Scenic III wentylator włącza się na max i pracuje długo. Samochód jest świeżo po serwisie klimatyzacji (Diagnostka nie stwierdził żadnej usterki). Proszę o podpowiedź czy to normalne? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Trzeba odczytać urządzeniem serwisowym jakie jest ciśnienie w układzie przy włączonej klimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olmas Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 U mnie taka sytuacja skończyła się wraz z wymianą skraplacza na nowy. Mój stary skraplacz w odsłoniętej części był cały wypiaskowany, zostały tylko żeberka, bez odchodzących od nich lameli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi