pawelb5913 Opublikowano 11 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Witam. Mam na oku Megane 3 pH 3 który 2 lata temu trafił do PL że Skandynawii. Auto jest o oryginalnym lakierze a na tylniej klapie na pęcherze/purchle , jak zwał tak zwał ale są oznaki korozji. Niby te auta nie mają problemu z korozją dopóki jakiś spec nie klepał ich w stodole a tu taka historia - oryginał i koroduje. Czym to może być spowodowane? To częsty przypadek? Auto pochodzi z południowej części Skandynawii więc zimy raczej podobne do naszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Ja sprowadziłem 2013 rocznik z Danii w 2020r. Oprócz "wypiaskowanych" progów od przednich opon nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 W dniu 11.10.2024 o 19:36, pawelb5913 napisał(a): który 2 lata temu trafił do PL No ale który rocznik? Czy w 11 letnim aucie korozja to taka sensacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Akurat w przypadku Renault uznałbym to za sensację, Meganki generalnie znane są z tego, że były bardzo dobrze zabezpieczane antykorozyjnie (nie wiem jak te współczesne, bo księgowi i ekologia). Moje byłe już 19-letnie wtedy M2 nie miało grama korozji na karoserii oprócz punktu, który był naprawiany po drobnej obcierce. Teraz mam 13-letnie Fluence, które od góry i od dołu wygląda w zasadzie jak nówka, zero korozji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 13 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Auto z 2014 sprowadzone ze Szwecji, korozja przy listwach na dole drzwi pojawia się praktycznie dookoła samochodu. Podejrzewam że pod tymi listwami ruda szaleje. Rozmawiałem z dwoma handlarzami i twierdzą że ze Szwecji to wszystkie korodują. Brat ma Forda s maxa też ze Szwecji i jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi