Skocz do zawartości

2.0 TCE nie odpala po adaptacji przepustnicy PyClip'em

Robsonik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, Megane RS ph2

zrobiłem adaptację przepustnicy (polecenie RZ031), ukończone powodzeniem (kody zaczynały się 6E), parametr ET051 - przyuczenie krańcowych poz. przepustnicy ma wartość "WYKONANY".

Skutki:
- SAMOCHÓD NIE ODPALA, kręci i nie pali 
- przepustnica piszczy i jakby "skrobie", taki dźwięk chrobotania

Co już próbowałem:
- odłączyłem akumulator na 25min,
- wykonałem ponowną adaptację (zapłon z podtrzymaniem prądu, adaptacja, wyjście do głównego ekranu pyclip, wyjęcie karty, zamknięcie auta, otworzenie samochodu, włożenie karty, włączenie zapłonu z podtrzymaniem prądu, próba uruchomienia samochodu),
- wkładałem i wyciągałem kartę po tym jak przepustnica przestawała chrobotać (przestaje po ok. 3/4 min)

Przepustnica pokazuje wartości procentowe w komputerze, siedzi na 17%, nie zmienia się w trakcie wciskania, dopiero przy maksymalnej pozycji pedału gazu jest na ok. 85%.

Proszę o pomoc bo jestem już naprawdę mocno zaniepokojony.

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 :!: - Prezes

462545484_1509170829785959_280960514983923834_n.jpg

462560514_378384332022272_3874230671305117357_n.jpg

Dopiero jutro wrócę do grzebania przy samochodzie, zakładając, że nie podaje paliwa - co mogło pójść nie tak z adaptacją i co wtedy mogę zrobić?
Jutro z rana spróbuję ponownie ją zaadaptować, ale nie PyClipem tylko profesjonalnym sprzętem od mechanika.

edit: ECU pojechało do RST Tuning, trzymam kciuki że wróci i samochód odpali.

Edytowane przez Robsonik

• 4 miesiące temu...