grand13 Opublikowano 16 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2025 Czy amortyzatory od zwykłych wersji pasują do megane 3 GT 2.0 tce 180 km z 2020 roku? Z tego co wyczytałem do GT szły inne, o skróconym skoku, ale pomijając ten fakt, czy montażowo pasują? Sprawdzając po Vin pasują tylko te z numerem 543020942R. Może ktoś zmieniał na zwykłe i jest w stanie potwierdzić kompatybilność? Różnica cenowa jest dosyć spora i zastanawiam się, czy warto przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2025 Nie rób cebuli. masz fajny wózek gt, nie rób z niego serii. Nie januszuj i nie psuj go, lepiej sprzedaj jak koszta są za duże. Różnica w twardości jest bardzo duża, na pewno większa niż ta znikoma różnica w cenie - ile to będzie na komplecie - 200 PLN ? Przecież to nawet nie bak paliwa https://renault-esklep.pl/pl/p/Amortyzator-Przod-Megane-III-Renault-543020942R/1752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grand13 Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2025 (edytowane) Teoretycznie masz rację, praktycznie jeździłem zwykłą megane na sprężynach HR i nie za bardzo odczułem różnicę. Na HR nawet powiedziałbym, że zwykła była sztywniejsza od mojej GT na Eibach. Różnica w stosunku oryginalnych GT do zamienników zwykłej to ponad dwukrotna różnica. Myślę do przodu tzn. na tą chwilę nie mam potrzeby wymiany swoich amortyzatorów, swego czasu do GT były niedostępne. Dlatego zastanawiam się czy kupić i trzymać pod kocem czekać na ich czas, czy nie martwić się i w razie niedostępności w przyszłości kupić zwykłe (i właśnie o to chodziło w tym pytaniu, czy pasują). Edytowane 19 Stycznia 2025 przez grand13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzu2015 Opublikowano 18 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2025 Aby nie zakładać nowego tematu.. Jest ktoś w stanie podać numery amortyzatorów i sprężyn do kombi GT220 z 2013r, przymierzam się do wymiany a chcialbym aby auto prowadziło się tak jak wcześniej 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi