Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Możliwości "radia" w Megene 4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako, że przymierzam się do zakupu M4 (16-18)i chce poznać możliwości fabrycznego radia z wyswietlaczem wiekszym\mniejszym.
Chciałbym mieć w środku możliwość wstawienia karty sim by móc udostepniać internet pasażerom. Poza tym chcę mieć mozliwość wlączenia nawigacji map googla, podgląd parametrów, bledów przez apke z podpiętą kostka OBDII  oraz możliwość odtwarzania muzyki z aplikacji jak Spotify czy Youtube. I teraz pytanie czy fabryczne radio jest w stanie zaspokoic te potrzeby czy muszę się ratować jakims adapterem android auto czy cos w tym stylu lub wymiana na "popularnego chinczyka". Jeśli chinczyk to czy ktoś może podesłać nazwy dobrych, sprawdzonych i co chyba najważniejsze pasujacych do auta sprzętów?

• 3 tygodnie później...
W dniu 9.02.2025 o 10:47, LastSoul93 napisał(a):

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 :!: - aniewa

Jestem co prawda świeżym uczestnikiem forum i mam Megankę  ( 19 rocznik ) kilka dni , ale z tego się już zorientowałem to Spotify czy YT słychać przez BT samochodowy  z telefonu po sparowaniu tak samo głos z nawigacji uruchomionej na telefonie przez głośniki samochodowe , no ale chodzi o obraz nawigacji , więc też się rozglądałem o jakimś androidem  na Alli  dedykowany do instalacji elektrycznej  Meganki czyli maja pasować wszystkie kostki elektryczne  do podłączenia  i jest ich tam sporo do wyboru w zależności ile kamerek itp.   , ceny zaczynają się już od 600 zł za android 14 a androidy 13 są jeszcze trochę tańsze , ale tez nie mam jeszcze opinii o nich z niezależnych źródeł jak forum na przykład. 🙂 

Ale już sam instalowałem sobie kiedyś android samochodowy w poprzednim moim samochodzie Fordzie , android od Chińczyków i bardzo prosto było  taki android zamontować było w Fordzie z kamera cofania  , wszystkie kostki były opisane jak podłączyć i android zamontowany z dopasowana maskownicą na deskę był w miejsce radia samochodowego . Jak to działa w Renault tego nie wiem , i może ktoś to już montował i był bym wdzięczny za opinie na ten temat w Renówkach.

Pozdrawiam

REGULAMIN !!!!!!!!!!!

Ok. Strasznie rozbudowany jest ten regulamin , trudno wszystko zapamiętać 🖐️😁