Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Świece do megane 2 1.6 lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Proszę o info jakie konkretnie polecacie świece do megane 2 1.6 lpg,mam obecnie denso ktt20 czy coś takiego przejechane 27tys.i pasuje myślę wymienić bo samochód kręci kilka sekund i dopiero odpali bardzo bardzo ciezko

Jeżeli z gazu startuje od razu to nie świece.

Najprawdopodobniej to objaw zużytej pompy paliwa.

Nie kręć tak długo jednorazowo- szybko zużyjesz rozrusznik i akumulator a w następstwie alternator.

Na ciepłym pali raczej dobrze?

K20TT to dobre świece, ale przy tym przebiegu będą wymagać kontroli odstępu elektrod. 0,9 mm to normalny dla nich odstęp. Powyżej 1.1 mm mogą zacząć się wypadania zapłonów,  ale będzie miał najlepsze kopyto.

Nową pompę możesz kupić z uwagi: wieku auta, przebiegu i obecności gazu.

Nowe świece: możesz kupić IK20TT, są bardziej trwałe od K20TT z uwagi na zastosowanie materiału elektrod zamiast niklu jest iryd i platyna.

8 godzin temu, szwagier24a napisał(a):

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 :!: - aniewa

Witam!!

Jak tylko odpali to pali od strzała,pompa wymieniona w maju zeszłego roku. Zauważyłem jakbym dodawał gazu od startu to odpali szybciej.albo start stop po 2s i za 3 razem odpali.

Kupię świece denso albo takie same jak mam czyli k20tt albo zdecyduje się na te droższe prawie 130zl,myślałem o jakiś Ngk ewentualnie. Tylko czy to coś da myślałem nad czujnikiem położenia wału(wymieniałem z 50tys.km temu),albo brudna przepustnicą nie czyściłem jej z 70tys.

Czytałem, niestety, że zamienne pompy krótki mają żywot. Sprawdź, proszę czy po kilku godzinnym postoju, po odłączeniu wężyka od pompy paliwa jest w nim ciśnienie- w sensie czy wytryśnię z niego paliwo. Szybko zużywa się zaworek regulacji ciśnienia bądź zawór zwrotny.

Inny test: podać do dolotu paliwo przed pierwszym kręceniem rozrusznikiem.

Inny test: awaryjne odpalenie od razu na lpg.

Ngk odpuść. Wkręcając świece serii TT, wg. mnie podnosisz silnik do EURO V, rośnie jego sprawność i spada spalanie.

Może i NGK są do d... ale ja jeżdzę na nich, wymieniam co rok i jest ok, żeby sprawdzić czy to wina świec, kupować od razu świecie za 130zl!? Kup NGK i sprawdź, będzie po taniochu, a jak się okaże że to była wina świec, to rok chyba zdzierżysz jeżdzdnie na badziewiu ;)

Dodam że przy odpalaniu skacze wskazówka od obrotomierza nie wiem co to może oznaczać jutro popatrzę może uda się znaleźć przyczynę 

EDYCJA:

Temat zamknięty.

Na początku wyczyściłem przepustnice i po problemie.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

• aniewa zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!