MarioG77 Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Witam. Chciałem się przywitać. Jestem nowym użytkownikiem Renault Megan IV 1.5dci 115km. Uczę się tego auta. Nigdy nie miałem renówki. I pytanie na początek czy Wy też macie takie opóźnień przy naciśnięciu gazu a co za tym idzie reakcji na podróbę przyspieszenia ? Najgorzej przy ruszaniu po lekką górkę. A i z innej beczki bo nie wiem czy jest taka możliwość żeby otwieranie i zamykanie auta odbywało się z przycisku. Jak to ustawić. Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2025 5 godzin temu, MarioG77 napisał(a): możliwość żeby otwieranie i zamykanie auta odbywało się z przycisku. Jak to ustawić. Wyłączasz w rlinku dostęp bezkluczykowy I otwierasz przyciskiem karty. Może wcześniej jeździłeś benzynowym albo bez turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToNieMojaWina Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Cześć, Sądząc po przejechanych kilometrach (70 350 km) możesz mieć zarośnięty układ paliwowo-wydechowy. Możesz spróbować lać dodatek do paliwa 7711577613. Może da radę wyczyścić. Jam mam silnik benzynowy ale z wtryskiem bezpośrednim (jak diesel) i problemy pojawiły się już przy 20 000 km. Po wlaniu dodatku (do benzyny 7711577614) problem znikł. Ale po około 2 000 km powrócił. Leje go co 2 500 km bez przerwy 3 lata. Wyłączyć bezkluczykowy dostęp można ale sam sobie nie poradzisz - szukaj gościa z komputerem. Pozdrawiam. Jeśli ma R-Link 2 tak jak ja, to możesz zrobić to bez komputera. Wejdź w Menu => Samochód => Ustawienia Użytkownika => Tryb wolne ręce => Off Będziesz miał tak jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi