MathiasRaven Opublikowano 28 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) Cześć, tematów o czujnikach jest sporo, ale w żadnym nie pojawiają się podobne objawy więc zakładam nowy. Mam problem z jednym czujnikiem parkowania - wewnętrzny lewy przód. Wszystkie inne działają - czuć cykanie pod palcem, a w pyclipie zmienia się wykryta odległość. Standardowo jak w większości usterek czujników przy wrzucaniu wstecznego słychać dłuższy pisk i na desce wyświetla się komunikat. Błąd czujnika to dokładnie: Co udało mi się sprawdzić: - sam czujnik jest ok - wymieniałem na inny, zamieniałem kolejność i cały czas błąd jest na tym jednym - wiązka w zderzaku też jest ok - nie widać uszkodzeń, jest ciągłość obwodu między wtyczką tego czujnika, a wtyczką w zderzaku/nadkolu. Sprawdzałem też inną wiązkę i też błąd cały czas pokazuje tego jednego czujnika - moduł PDC - mam numer 25990002R - inne czujniki działają, mogę się połączyć pyclipem do modułu i odczytać błędy także wydaje się ok. Moduł próbowałem podmienić, ale nie znalazłem tego samego, udało mi się zakupić najbardziej zbliżony numerem 259900004R, ale wtedy czujniki w ogóle nie dawały znaku życia (chyba że moduł trzeba jakoś zakodować). Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? po sprawdzeniu tego wszystkiego podejrzewałem moduł, ale raczej w przypadku uszkodzenia modułu nie działały by raczej wszystkie czujniki, a nie tylko jeden. Czy miernikiem mogę jakoś zweryfikować czy mój moduł jest uszkodzony? Zostaje jeszcze wiązka między zderzakiem a tyłem auta, ale raczej mało prawdopodobna aby mogła się uszkodzić. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Edytowane 31 Maja 2025 przez MathiasRaven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi