Damian199285 Opublikowano 29 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2025 Witam kolegów mam problem z megane ii 1.6 benzyna samochód po nocy to odpala na obroty tak Ok 450 i cały się trzęsie. Jak dodam lekko gazu to wszystko wraca do normy i już jest dobrze drugi raz dziennie usterka nie występuje co to może być, albo od czego najlepiej zacząć sprawdzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2025 Nie domknięty elektrozawór zfr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Coś w tym jest, u mnie po wymianie (bo stary miał zaolejoną już wtyczkę) sytuacja się poprawiła, w zasadzie cała zima + wiosna + początek lata, zdechł ze 4x przy odpaleniu, a objawy jak kolega to w zimie w zasadzie nie występowały, obecnie jak zrobiło się cieplej to 2-3x miesiąc. Więc jeszcze coś jest nie tak. Pozostaje temat różnic temeratur płynu chłodniczego vs wlotu powietrza na chłodnym, nie mam kiedy tego ogarnąć Edytowane 30 Czerwca 2025 przez Rbt86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo_77 Opublikowano 1 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2025 (edytowane) dokładnie, elektrozawór zmiennych faz do wymiany. Wymieniałem 2 tygodnie temu, koszt 273,82 zł (z uszczelką). Dostał mocy, równo i ciszej chodzi silnik. Edytowane 1 Lipca 2025 przez Arturo_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi