carsik Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Wykres czego? Ludzie o czym wy wypisujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Co z tą sondą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Nic, zostaw ją w spokoju. Nie ma znaczenia dla pracy na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 A która sama daje info do komputera i dawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Pierwsza, druga w zasadzie jest po to żeby wiedzieć czy katalizator jest ok, czy nie, chyba tak po krótce. Zgadzam się z carsik, zostaw sondy w spokoju, nawet jeśli któraś padła, to po pierwsze primo, wywali czeka (tak u mnie było), po drugie primo, jak wywali czeka wejdzie w tryb awaryjny chyba i furmanka powinna jechać powiedzmy że normalnie (tak bylo u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Ale któraś daje parametry o dawce do komputera? . I czy miałeś ten sam silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Mam ten sam 1.6 130kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 No właśnie nie masz. Ja mam 1.6 16v 110km k4m . Po 2 sonda jak szwankuje to daje złe dane do kompa a po 3 Megane 2 to nie wiem co by musialo się stać żeby check się zapalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Godzinę temu, rafica1993 napisał(a): A która sama daje info do komputera i dawce? Pierwsza, czyli przed katalizatorem (regulacyjna; tlenowa) daje informacje o"jakości spalania" mieszanki paliwowo powietrznej. Ona poprawia mapę silnika. 52 minuty temu, rafica1993 napisał(a): po 3 Megane 2 to nie wiem co by musialo się stać żeby check się zapalił Wystarczy wyciągnąć wtyczkę jednej cewki-Twój silnika i nie ma prawa zgasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 No nie gaśnie wiem o tym. Tylko nadal nikt mi nie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Zastanawia mnie mapsensor, bo to on ma kluczową rolę w dozowaniu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Też wymieniony i też bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 A jak wygląda kompresja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2025 Zrobiłeś bardzo dużo, wymieniłeś sporo części. Warto zbadać kompresję czy jest równa na wszystkich cylindrach. Powinna być w przedziale 11-12 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi